//
most olvassa...
Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Magyar szervezetek, Parlament, Politika, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

Nem kell bíróság elé állnia Borbélynak a korrupciós vádak miatt – Krónika Online

kronikaNem emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) Borbély László egykori RMDSZ-es környezetvédelmi miniszter ellen abban az ügyben, amelyben kétrendbeli befolyással üzérkedés és hamis vagyonnyilatkozat-tétel miatt indítottak ellene vizsgálatot.

(kronika.ro)

Az ügyészek nem azért ejtették a vádakat, mert meggyőződtek Borbély (képünkön) ártatlanságáról, hanem azért, mert a képviselőház még 2012 szeptemberében nem függesztette fel Borbély képviselői mentelmi jogát, és nem járult hozzá a bűnvádi eljárás megkezdéséhez.

Az ügy másik három gyanúsítottja – Szepessy Szabolcs volt miniszteri tanácsos, Ioan Ciocan Szatmár és Molnár Antal Maros megyei üzletember – ellen a DNA pénteken vádat emelt.

Borbély ellen – aki az RMDSZ politikai alelnöke – a DNA még 2012 áprilisában indított vizsgálatot. A DNA szerint Ioan Ciocan, egy avasfelsőfalui üzletember 2011 során Szepessy Szabolcs miniszteri tanácsos közvetítésével megvesztegette Borbély László környezetvédelmi és erdőgazdálkodási minisztert azzal, hogy Lescaci Com Kft nevű cége költségén mintegy 20 ezer euró értékben végzett lakásfelújítási munkálatokat az RMDSZ-es tárcavezetőnek. Ennek az volt a célja az ügyészek szerint, hogy Borbély befolyása révén közbeszerzési szerződésekhez jusson a miniszternek alárendelt Vízgazdálkodási Hivatalnál, és hogy prioritást élvezzen néhány, a hivatallal korábban leszerződött és folyamatban levő, vagy befejezett munkálat ellenértékének kifizetésénél.

Ioan Ciocan cége 2007-től összesen 48 munkálat elvégzésére között szerződést az állammal, ezek között szerepelnek tengerpart-megerősítések, valamint folyómeder-szabályozások is. A vizsgálatokat később Molnár Antal marosvásárhelyi üzletemberre, az Azimut Kft. tulajdonosára, és Szepessy Szabolcs miniszteri tanácsosra is kiterjesztették.

folytatás Nem kell bíróság elé állnia Borbélynak a korrupciós vádak miatt – Krónika Online.

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: