//
most olvassa...
Gazdaság, Szociálpolitika - Egészségügy

Oltáskampány: sok a rémhír – Krónika Online

kronikaA sok álinformáció miatt a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője, Tar Gyöngyi nem javasolja a méhnyakrák elleni oltásra jogosult gyerekek szüleinek, hogy a világhálón informálódjanak.

(kronika.ro)

A szakember szerint ez az egyik oka annak, hogy egyre kevesebben élnek ezzel a lehetőséggel. Tar Gyöngyi azt javasolja, hogy gyakorló orvosokhoz, háziorvosukhoz forduljanak a szülők, ha megbízható tájékoztatást szeretnének kapni a védőoltásról.

A HPV-vírus elleni immunizálás költségeit egyébként az egészségügyi minisztérium állja, a 10 és 14 év közötti kislányoknak a szülők kérésére adják be az ingyenes vakcinát. A szülők március végéig a háziorvosnál kérhetik, hogy a leggyakrabban méhnyakrákot okozó négy HPV-vírustörzs ellen ingyen beoltsák gyermeküket.

Tar Gyöngyi elmondta továbbá, egy elképesztő középiskolai ellenkampányról is értesült nemrég. Információi szerint az egyik Hargita megyei tanintézet pedagógusa tanórán ellenezte a védőoltásokat, olyan konspirációs teóriákat hangoztatva, hogy a védőoltások egy világméretű összeesküvés eszközei, amivel a Föld további túlnépesedését megakadályozandó ki akarják irtani az emberiség egy részét.

folytatás Oltáskampány: sok a rémhír – Krónika Online.

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: