//
most olvassa...
Irodalom, Magyar szervezetek, Média, Műemlékvédelem, Művelődés, Politika, Régiók/autonómia, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

A székelyföldi nő ma – e-nepujsag.ro

nepujsag– ezzel a címmel szervezik meg a székelyföldi nők konferenciáját az RMDSZ Kovászna, Hargita és Maros megyei nőszervezetei. A rendezvény október 18-án, szombaton 10 órától kezdődik az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastélyban, ahová kiemelkedő személyiségeket, szerepvállalókat hívtak meg. A résztvevőket Csibi Attila, a város polgármestere köszönti. A konferenciáról Csép Éva Andreát, a Maros megyei RMDSZ nőszervezetének elnökét kérdeztük.

– A Székelyföld Napok keretében lesz ez a rendezvény, azzal a céllal, hogy a székelyföldi régióban élő nők jobban megismerjék egymást, betekinthessenek a különböző területeken dolgozó társaik életébe, sikereibe, szerepvállalásaikba, és megosszák egymás között a nők elé gördülő nehézségeket. A konferencia színhelyéül azért választottuk a felújítás alatt álló erdőszentgyörgyi Rhédey-kastélyt, hogy élettel töltsük meg, rendeltetést adjunk az épületnek, s hogy egy kicsit kimozduljunk a megszokott megyeközponti környezetből. Olyan előadókat hívtunk meg, akiktől tanulni lehet. Gergely Orsolya szociológus, egyetemi adjunktus a Székelyföldön vállalkozó nők tapasztalatait ismerteti, míg Bíró Éva, a Csíkmadarasért Egyesület elnöke a székely nő áthagyományozásban betöltött szerepéről beszél.

folytatás A székelyföldi nő ma | www.e-nepujsag.ro.

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: