//
most olvassa...
Élő múlt/Securitate, Egyházak, Igazságügy, Közösségi/kisebbségi jogok, Korrupció/gyanús ügyek, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Parlament, Pártok, Politika, Régiók/autonómia, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ, Történelem, Visszaszolgáltatások, XX. század

„Szabad préda” Markó Attila – Krónika Online

kronikaLetartóztatható Markó Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő – akit egy ingatlanrestitúciós ügy kapcsán hivatali visszaéléssel vádolnak –, miután a képviselőház jóváhagyta szerdán az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) erre vonatkozó kérelmét.

(kronika.ro)

Az alsóház ugyanakkor nem hagyta jóvá az ugyanezen ügyben érintett demokrata-liberális párti képviselő, Cătălin Teodorescu mentelmi jogának megvonását.

Markó Attila levélben tájékoztatta RMDSZ-es kollégáit az ügyről. A levélben leszögezte: az ominózus ügy 2011-es elbírálásakor nem is volt jelen a restitúciós testület ülésén. Markó mentelmi jogának megvonására 171 képviselő szavazott, ellene 111, ennek nyomán ő lehet az első RMDSZ-es honatya, akit őrizetbe vesznek.

Teodorescu esetében viszont nem volt meg a kiadatáshoz szükséges többség, mivel csupán 146-an szavaztak a mentelmi joga megvonására, 101-en pedig ellene. A DNA kérésének jóváhagyásához 147 voksra lett volna szükség. Az ülésteremben 292-en voltak jelen, de csupán 256-an szavaztak.

A DNA mindazonáltal bírósági felügyelet alá helyezte a honatyát, a PDL-frakció vezetője pedig lemondásra szólította. Teodorescu be is jelentette: lemond párttagságáról, a PDL pedig a mentelmi szavazás megismétlését kéri.

Az előzetes letartóztatást az illetékes bíróságtól kérheti a DNA, de az a vizsgálati fogságba helyezés helyett dönthet úgy is, hogy Markó – aki román sajtóértesülések szerint külföldön tartózkodik – szabadlábon védekezhet, de akár házi őrizetbe is helyezheti.

folytatás „Szabad préda” Markó Attila – Krónika Online.

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: