//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról

Szent Korona gyalázó buliban járt a Via Nova – Paraméter

parameterPapírcsákóként rakták a fejükre a Szent Korona mását és idiótán nevetgéltek Visegrádon a Fidesz ifjúsági szervezetének tagjai és meghívott vendégei – nagyjából ennyi a kép lényege, amit Markó Ferkó, a 444.hu online híroldal újságírója talált.

(parameter.sk)

Természetesen a hírt, miszerint a bukóban lévő NER-rendszer fiatal szervilis csicskásai a magyar adófizetők pézéből bulikáznak egy reneszánsz étteremben, nagyjából az időjárásjelentés után sem érdemes megemlíteni. Csakhogy mit ad isten, sokan emlékszünk még arra, hogy tavaly a magyar Külügyminisztérium „szánalmas gúnyolódásnak” nevezte közleményében az osztrák közszolgálati televízió műsorában megjelent felvételt, amelyen három osztrák humorista műsorozott.

A szentkoronagyalázás az új árokásás: vannak tehát a jó szentkoronagyalázók (Fidelitas) és vannak a rossz szentkoronagyalázók (osztrák humoristák), akiket természetes el kell ítélni és kappanhangon tiltakozni kell ellenük minden fórumon. Ez a sajátos Fidesz-logika nem újdonság, ismerünk ugye jó kommunistákat (Szűrös Mátyás, Csintalan Sándor, Pozsgai Imre) és rossz kommunistákat (Horn Gyula, Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter) hosszan sorolhatnánk a példákat.

Szlovákiában a Fidesz szatelit pártja hasonló elvek alapján működik, osztja fel és meg a helyi magyar közösséget: vannak a rossz magyarok (vírusok, mostosok, szpoluprácázók) és az igaz magyarok (nagymagyarországozó, rovásírásnyaló büdöstótózók).

Ha még mindig nem esett volna le a poén: Képzeld el, vannak olyan „nemzeti érzelmű magyar emberek”, akik egy múzeumi tárgy, egy történelmi jelkép leegyszerűsített másolatával bohóckodnak, vitézi avatásokon járnak, körbehurcolják és megvédik!!!! Ez szerintük teljesen rendben van. De az, ha az éles szemű kritikus online újság ügyeletes szerkesztője szembesíti a munka híján közpénzek lopására szakosodni kívánó ifjú politikusainkat, hogy ugyanazt csinálják a korona másolatával, mint az általuk bíráltak, az ugye néhány gőgös megjegyzésre és nagyképű, arrogáns kioktatásra már elegendő.

És ha azt hitted, hogy itt vége a történetnek, kapcsold be a biztonsági övet, most jön a kigyorsítás. Soha nem fogod kitalálni! Hol találkozik a nemzeti radikális, irredenta elveket valló szlovákiai szervezet, az MKP Via Nova küldöttsége (Gubík László, Tamás Iván, Csonka Ákos) és a Kétnyelvű Szlovákiáért Mozgalom civilje, a szélsőjobbtól lelkesen elhatárolódó, de saját Facebook oldalán Hatvannégy Vármegye linkeket megosztó Kovács Balázs? A szentkorona gyalázó, visegrádi Fidelitas bulin! Tudjátok, ezek azok az arcok, akik összevesztek tavaly a nyári Martos-Gombaszög táborok miatt. Akkor Barak Laci megírta, az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz. Nem tévedett.

folytatás Szent Korona gyalázó buliban járt a Via Nova | Paraméter.

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: