//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Közösségi/kisebbségi jogok, Kettős állampolgárság/Magyarországi választások, Magyarokról

Az SNS-nek sem tetszik az állampolgársági rendelet – FELVIDÉK.ma

felmaNem tetszik Robert Kaliňák belügyminiszter kettős állampolgársággal kapcsolatos miniszteri rendelete a Szlovák Nemzeti Pártnak. Jaroslav Paška alelnök, EP-képviselő arra hivatkozik: jogállamban törvény nem írható felül egy tárca rendeletével  (törvényértelmezésével) vagy miniszteri rendelettel.

(felvidek.ma/tasr)

Paška szerint a miniszteri rendelet, mely kimondja, hogy egyedi okok és elbírálás alapján a volt szlovák állampolgárok, akik 1993. január 1-je után elveszítették szlovák állampolgárságukat, kérhessék annak újbóli megadását. A kérvény elbírálásakor figyelembe veszik, milyen okból vonták meg az állampolgárságot, illetve hogy az érintett milyen módon és feltételekkel jutott másik állampolgárságához..

Paška szerint ez a rendelet a szlovák állampolgárság megszerzéséről szóló törvényi rendelkezésre támaszkodik, mely kimondja, hogy annak a kérelmezőnek, akinek az SZK területén engedélyezett tartózkodási helye van, megadható a szlovák állampolgárság, amennyiben jelentős mértékben hozzájárult az ország gyarapításához gazdasági, tudományos, műszaki, kulturális, szociális téren vagy sportteljesítményével, vagy egyéb más, az SZK számára fontos okból is.

folytatás FELVIDÉK.ma – Az SNS-nek sem tetszik az állampolgársági rendelet.

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: