//
most olvassa...
Emberi jogok, Pártok, Politika, Történelem, XX. század

Jogerősen feloszlattak egy fasisztoid pártot Romániában – Maszol

ujmagyarszoJogerősen feloszlatta és törölte a romániai politikai szervezetek nyilvántartásából a Mindent a Hazáért (Totul pentru Țară) Pártot csütörtökön a Bukaresti Ítélőtábla. A szélsőséges alakulat programját a légionárius mozgalom ihlette, de nem ezért szüntették meg.

A párttól nem volt idegen a paramilitarista tevékenység sem |(maszol.ro/evzilei.ro)

 

Az Evenimentul Zilei napilap felidézte: a párt feloszlatását a bukaresti ügyészség már 2013-ban kérte a fővárosi törvényszéktől. A vádhatóság a párttörvényre hivatkozott. A jogszabály szerint az alakulat feloszlatható, mert nem állított jelölteket két egymást követő parlamenti választáson (2008-ban és 2012-ben), illetve a korábbi választásokon sem szerzett országosan legkevesebb 50 ezer szavazatot.

A vádhatóság 2014-ben első fokon nyert a Bukaresti Törvényszéken. A párt fellebbezett, és másodfokon – ezúttal jogerősen – is veszített, így törölték a politikai alakulatok nyilvántartásából. Korábban, 2012-ben az ügyészek arra hivatkozva is kérték a párt feloszlatását, hogy szélsőséges, fasiszta tevékenységet folytat. Ezt kérést a bukaresti törvényszék elutasította.

folytatás Maszol – Jogerősen feloszlattak egy fasisztoid pártot Romániában.

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Beszélgetés

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt szereti: