//
most olvassa...
Korrupció/gyanús ügyek, Politika, Visszaszolgáltatások

Újabb restitúciós panamagyanú Bukarestben – Krónika Online

kronikaHarmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a bukaresti táblabíróság Horia Simu üzletembert, akit azzal gyanúsít az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA), hogy jogtalanul, vesztegetés útján jutott kárpótláshoz egy, a valós értékéhez képest 55 millió euróval túlbecsült, visszaigényelt bukaresti telek nyomán.

Horia Simu (kronika.ro)

Az ügyben bűnvádi eljárás indult a restitúciós bíróság négy korábbi tagja, Ingrid Zaarour, Theodor Nicolescu, Mihnea Iuoraş és Ionela Nicolescu, valamint Florin Hanu értékfelmérő ellen is.

A DNA az Országos Restitúciós Hatóság (ANRP) év eleji feljelentése nyomán kezdett el nyomozni. Az ügyészek szerint a visszaszolgáltatási testület tagjai még 2008 februárjában hagyták jóvá a Hanu által jelentősen túlértékelt telek utáni kárpótlást Simu javára. Az értékbecslő 128 276 015 euróra értékelte fel a 97 ezer négyzetméteres bukaresti telket, ami 55 millió euróval nagyobb a terület valós értékénél.

Horia Simu az egyik legismertebb olyan üzletember, aki az eredeti örökösöktől megvásárolt örökösödési jog alapján igényelt kárpótlást jelentős ingatlanvagyon után. Az ebben az ügyben érintett telek örökösödési jogáért másfél millió eurót fizetett. Lakásán mintegy 150 értékes festményt találtak, ezeket az ügyészek szerint a jogtalanul kapott összegekből vásárolta.

folytatás Újabb restitúciós panamagyanú Bukarestben – Krónika Online.

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: