//
most olvassa...
Közösségi/kisebbségi jogok, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Politika, Régiók/autonómia

Polgári perbe fogják Valentin Bretfeleant – Krónika Online

kronikaPolgári pert kezdeményez a kétnyelvű marosvásárhelyi utcanévtáblák leszerelését követelő Valentin Bretfelean, a helyi rendőrség vezetője ellen Kincses Előd. Az ügyvéd azt követően fordul a bírósághoz, hogy a marosvásárhelyi bíróság ügyészsége a múlt hónapban megalapozatlannak találta a fenyegetésért tett büntető feljelentést, melyet a kétnyelvű utcanévtáblák ügyében érintett 11 vásárhelyi személy nyújtott be Bretfelean ellen.

Kincses Előd (kronika.ro)

Kincses meglepőnek tartja, hogy az ügyészség még csak ki sem hallgatta a bepanaszolt rendőrfőnököt, és készpénznek vette a vásárhelyi rendőrfőnök érvelését, miszerint azért kellett az embereket megfenyegetni 30 ezer és 50 ezer lej közötti bírsággal, mivel építkezési engedély nélkül „reklámtáblát” szereltettek ingatlanjaikra. Azok közül, akik házilag készített, egynyelvű utcanévtáblát szereltek, egyetlen lakó sem kapott hasonló felszólítást – mutatott rá Kincses.

„Az ügyészség által idézett, 2013-as keltezésű, 185-ös számú törvény 49. szakaszának semmi köze az utcanévtáblákhoz, ez valóban a reklámok és hirdetések kifüggesztési módozatáról rendelkezik. De miféle reklám kiírni az Eminescu vagy Petőfi utca nevét két nyelven? A két nagy költő közül melyik szorul reklámra?” – tette fel a kérdést Kincses Előd.

Az ügyben érintettek – köztük Kincses Előd is – úgy vélik, a rendőrfőnök visszaélt hatalmával, amikor pénzbüntetéssel fenyegette meg őket, ha nem szerelik le házuk faláról a reklámtáblának minősített kétnyelvű utcanévtáblát.

Fájdalomdíjként ezért ugyanannyi pénzt kérnek a marosvásárhelyi rendőrfőnöktől, mint amennyi a hatósági felszólítólevélben áll: 30 ezertől 50 ezer lejig terjedő összeget, pontosabban annak a középarányosát, 40 ezer lejt.

folytatás Polgári perbe fogják Valentin Bretfeleant – Krónika Online.

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: