//
most olvassa...
Befektetések, Felvidék/Szlovákia, Gazdaság, Kárpát-medence, Korrupció/gyanús ügyek, Politika

Korrupció Fico körül – ujszo.com

ujszop2Januárban az osztrák hatóságok megszüntették az eljárást egy súlyos korrupciós ügyben Miroslav Výboch vállalkozó ellen. Februárban a prágai bíróság ugyanebben az ügyben öt év börtönre és súlyos pénzbüntetésre ítélte Marek Dalíkot. Mindkét esetben ugyanazok a bizonyítékok álltak a bíróság rendelkezésére.

(ujszo.com)

A két gyanúsított egyébként régi jó barát és emellett egyikük Mirek Topolánek volt cseh kormányfő, a másikuk Robert Fico bizalmasa. Az osztrák Steyr cégtől 18 millió eurós csúszópénzt kértek a cseh és a szlovák állami megrendelés elnyerése fejében. Ezt a cég menedzsere, Stefhan Szücs és felettese, Lutz Kampmann is megerősítette a bíróságon. Ugyanígy tanúskodtak egy amerikai cég képviselői, Viktor Jackovich és John Ulrich. És ami még fontosabb, írásos bizonyítékok is vannak.

Dalík és Výboch egy prágai étteremben találkozott 2007-ben az osztrák cég képviselőivel, és előadták a 18 millió eurós javaslatukat. A menedzserek erről rögtön belső jelentést írtak a cégnek, melyben az szerepel, „Dalík elfogadhatatlan feltétellel állt elő a PM megbízásából”. (A PM annyi mint prime minister, vagyis kormányfő.) Lutz Kampmann hozzátette, hogy egy bécsi találkozón Výboch a másik kormányfő megbízásából ugyanezzel a 18 millió eurós követeléssel állt elő. A jelentést a rendőrség megtalálta a Steyr cég irattárában. Az amerikai cég tulajdonosai pedig az USA prágai nagykövetének írtak jelentést – ami a Wikileaks-botrány során nyilvánosságra került. (…)

Forrás: Korrupció Fico körül | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: