//
most olvassa...
Befektetések, Korrupció/gyanús ügyek, Média, Pártok, Politika

A multik példája – e-nepujsag.ro

nepujsagTovábbgyűrűzött a napokban az antennás botrány, azzal, hogy két multi is megvonta a reklámjait Félix médiatársaságától. Ezzel a pénzmegvonással olyasmit léptek meg, amit már rég meg kellett volna tennie az állam hatóságainak, amelyek néhány évvel ezelőtt be tudtak zárni egy hasonló televíziót. Melynek az életben tartásához nem fűződött politikai érdek.

Mert az csak a vaknak nem világos ennek a médiacsoportnak az utóbbi évekbeli műsorai láttán, hogy amikor az adófizetők pénzén tartunk egy audiovizuális tanácsot, amelynek a törvény szerint az a dolga, hogy fellépjen a tisztességes tájékoztatás szabályai ellen vétőkkel szemben, adott esetben akár a műsorszórás jogának megvonásáig elmenően, az miért hallgatott az itt lefolytakat látva. Bármely médiaiskolában elrettentő példaként lehetne oktatni azokat a híradónak és vitaműsornak álcázott félrevezetéseket, amik itt évek alatt mentek, főleg az előző választásokat megnyerő balliberális hatalomátvétel után. A pártok által delegált tagokból álló illetékes tanács pedig nézte, mert megbízóinak érdekében állt egy ilyen médiacsatorna fenntartása, még a tulajdonos korrupciós bűncselekményekért való bebörtönzése után is.

Bezzeg a hasonló „tájékoztatásban” előd televízió, amelynek tulajdonosa szintén összehozott a megvezetett nézők szavazataival nem is kis választási sikert aratott néppártot, szinte napi rendszerességgel kapta a hatósági bírságokat, és egy kisebb dél-amerikai szappanoperát megszégyenítő pereskedés végén eltűnt az éterből. Mert az audiovizuális ítészek mögött álló pártoknak nem volt érdekük életben tartani azt az agymosó gépezetet. Ez a mostani még jó szolgálatot tehet a gazdiknak az idén ránk váró két kampányban, aztán kiderül, mi lesz a sorsa. (…)

Forrás: A multik példája | www.e-nepujsag.ro

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt kedveli: