//
most olvassa...
Egyházak, Emberi jogok, EU, Európai Bizottság, Kárpát-medencei körkép, Kettős állampolgárság/Magyarországi választások, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Politika

Kvótanépszavazás: a magyar érdekek védelmére buzdítanak az evangélikusok – Krónika Online

kronikaA magyar érdekek védelme mellett történő kiállásra buzdít az október 2-ai magyarországi kvótanépszavazáson a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház.

(kronika.ro)

(kronika.ro)

Pénteken kibocsátott felhívásában az egyház emlékeztet, hogy az anyaországi referendumon a történelemben először vehetnek részt a kettős állampolgársággal rendelkező külhoni magyarok. Az evangélikus-lutheránusok szerint a népszavazás tétje nemcsak a magyar nemzet, de Európa jövője szempontjából is kiemelt jelentőségű, meghaladva a napi és a pártpolitika szűkebb szempontjait.

„Kisebbségi egyházunk történelmi tapasztalatai, a megmaradásért napjainkban is folytatott küzdelmünk különösen érzékennyé tesznek minket a migráns-válság kezelésének olyan témáira, amelyek között az etnikai és a felekezeti viszonyok irányított, sőt erőszakos megváltoztatásának a veszélye is felmerül. Tudjuk, valljuk és gyakoroljuk persze a bajba jutottakon, a rászorulókon való segítségnyújtás keresztyéni kötelességét, hozzátéve, hogy a bajok, problémák megoldását elsősorban ott kell keresni és elkezdeni, ahol ezek jelentkeznek. Nagyobb bajok most ugyan Európán kívül éleződtek ki, de Európa jövőjét, sorsát is veszélyeztetik” – állapítja meg az Adorjáni Dezső Zoltán püspök és Riedl Rudolf egyházkerületi felügyelő által aláírt közlemény. (…)

Forrás: Kvótanépszavazás: a magyar érdekek védelmére buzdítanak az evangélikusok – Krónika Online

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt kedveli: