//
most olvassa...
Magyar pártok, Magyar Polgári Párt - MPP, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Parlamenti, Pártok, Politika, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ, Választások

Több megyében véglegesítette jelöltlistáit az RMDSZ – Krónika Online

kronikaTöbb megyében is véglegesítette jelöltlistáit a decemberi parlamenti választásokra az RMDSZ.

Kelemen Hunor (kronika.ro)

Kelemen Hunor (kronika.ro)

A háromszéki szervezet küldöttgyűlésén a 282 küldött döntése eredményeként a szenátori listát a kézdivásárhelyi Fejér László vállalkozó, jelenlegi parlamenti képviselő és Miklós Zoltán sepsiszentgyörgyi közgazdász vezeti, majd Makkai Péter református lelkész és Sütő Mária Rita fejlesztőpedagógus következnek. A képviselőjelöltek közül az első helyezett Benkő Erika politológus lett, aki a jogvédelem és etnikai diszkrimináció, a nemzetközi kapcsolatépítés, elsősorban a nemzetközi lobbi területén szerzett tapasztalatait hasznosítaná.

Biztos befutónak számít az utána következő Márton Árpád parlamenti képviselő, majd Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) jelöltje. A képviselőlistán még Könczei Csaba mezőgazdasági igazgató, Dezső Csongor ügyvéd és Oltean Csongor, az ifjúság jelöltje szerepel.

A Kézdivásárhelyen tartott rangsoroló ülésen Kelemen Hunor szövetségi elnök elmondta, az idei önkormányzati választások jó eredményeit megerősítheti vagy gyengítheti a parlamenti választások kimenetele. „Tetszik vagy sem, a politikában csak az számít, hogy a képviseletnek van-e ereje vagy nincs, hogy vannak-e szavazatok a fontos célok mögött” – fogalmazott Kelemen Hunor, megköszönve a háromszéki szervezet szerepvállalását a Magyar Polgári Párttal kötött együttműködési megállapodás gyakorlatba ültetésében.

Aradon hétvégén erősítették meg a megyei küldöttek, hogy Faragó Péter területi elnök vezeti a képviselői, Király András oktatási államtitkár pedig a szenátori lista élén indul. Temes megyében a küldöttek döntése szerint Molnár Zsolt jelenlegi parlamenti képviselő vezeti a képviselőházi jelöltlistát, illetve Halász Ferenc területi elnök a szenátusi jelöltlista első helyezettje. (…)

Forrás: Több megyében véglegesítette jelöltlistáit az RMDSZ – Krónika Online

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: