//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Politika

Tavaszi tisztítókúra – ujszo.com

Különös napokat élünk. Először azt tudjuk meg, hogy a Smer hajlandó megszavazni a mečiari amnesztiák eltörlését, majd azt, hogy a rendőrség hivatalosan is meggyanúsította Ladislav Bašternák vállalkozót.

(ujszo.com/TASR)

Talán nem teljes eszelősség összefüggést keresni a két hír között, hiszen mindkét esetben olyasmiről van szó, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt, illetve a Smer legelemibb üzleti kapcsolatait sérti. S az összefüggés után kutatva nem is kell olyan sokáig keresgélni: első ránézésre szembetűnik a legerősebb kormánypárt támogatottságának folyamatos csökkenése. Bizony, bizony, a Smer, úgy látszik, már megállíthatatlanul gyengül. Igaz, a tavalyi választásokat még megnyerte, de hol vannak már azok az idők, amikor egyedül tudott kormányozni…

Nem csoda hát, hogy beveti a legnagyobb kalibert: Robert Ficót, aki „saját fejjel” sok mindenre képes. Így aztán a miniszterelnök látványosan rezsiszámlát tépked, majd kiosztja az állami egészségbiztosító főnökét, aki állítólag a betegeken akar spórolni. Ennek betetőzéseként a Smer olyan tabutémákban is enged, mint az amnesztiák vagy Bašternák, mert a nép ezt akarja.

A kibic azonban mindkét esetben látja a buktatókat. Az amnesztiáknál a Smer olyan megoldást javasol, amibe már beépítették a fékeket is – az Alkotmánybíróság összetételét nem kell részletezni. Bašternák esetében pedig nem adócsalás, hanem csak az adó befizetésének elmulasztása miatt folyik eljárás. Ami, szakemberek szerint, könnyen orvosolható azzal, hogy az illető befizeti az adót, és máris tiszta, mint a liliom. Ezt a lehetőséget egyébként éppen a Smer vezette be…

Szóval, a Smer kénytelen engedni és gesztusokat gyakorolni a nyilvánosság előtt, de van, amiből nem engedhet. Kaliňák ugyanis nem Paška, akit egyszerűen félre lehetett állítani, amikor már túlságosan terhes lett a biznisze a párt számára. Márpedig a Bašternák-ügy(ek) rendes kivizsgálását a belügyminiszter aligha úszná meg ép bőrrel, ami beláthatatlan következményekkel járhat a párt számára.

Mindezek fényében Bašternák hivatalos meggyanúsítását amolyan tavaszi detoxnak vehetjük, amely jobb esetben húsvétig tart, s akkor aztán jöhet megint a kolbász és a füstölt sonka.

Forrás: Tavaszi tisztítókúra | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: