//
most olvassa...
Közösségi/kisebbségi jogok, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Politika, Régiók/autonómia

Közzétették a kolozsvári táblaper indoklását – Krónika Online

A kolozsvári törvényszék közzétette a többnyelvű helységnévtáblák kihelyezési kötelezettségére vonatkozó ítéletének indoklását, így a helyi polgármesteri hivatalnak 15 napja maradt arra, hogy eldöntse, benyújtja-e az óvást az alapfokú döntés ellen.

(kronika.ro)

A Musai–Muszáj és a Minority Rights Egyesület csütörtökön közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy Emil Boc polgármester félrevezette a választóit akkor, amikor korábban azzal érvelt, törvény írja elő, hogy a városháza minden esetben óvást nyújtson be. A civilek szerint az érvényben levő törvények nem írnak elő semmiféle fellebbezési kötelezettséget.

„A polgármester abbéli döntése, hogy megfellebbezi-e a döntést, egyértelművé fogja tenni Emil Boc polgármester úr elkötelezettségét a polgárok jogainak tiszteletben tartása, valamint az európai értékek mellett” – mutat rá a közlemény. A civilek továbbá felkérték Kolozsvár polgármesterét, hogy tegyen eleget abbéli, 2017. március 15-én írásban tett ígéretének, mely szerint az indoklás kiközlése után találkozni fog a Musai–Muszáj képviselőivel – olvasható továbbá a közleményben. Amint arról beszámoltunk, Emil Boc polgármester korábban azt nyilatkozta, akkor dönti el, hogy benyújtja-e a fellebbezést, amikor kézhez kapja az ítélet indoklását.

Forrás: Közzétették a kolozsvári táblaper indoklását – Krónika Online

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: