//
most olvassa...
Kormányzás, Pártok, Politika

Eldőlt: kipenderítik Constantint a román kormányból – Krónika Online

Daniel Constantin miniszterelnök-helyettes leváltására tesz javaslatot az államfőnek Sorin Grindeanu szociáldemokrata miniszterelnök, miután a kisebbik kormánypárt, a liberális ALDE megvonta politikai támogatását a párt társelnöki tisztségét betöltő Constantintől.

Daniel Constantin (kronika.ro)

A balliberális kormánykoalíció döntését a miniszterelnök jelentette be hétfőn. „Az ALDE képviselői tájékoztattak a párt vezetőségének tegnapi döntéséről. Politikai kormányról lévén szó, tudomásul vettem a politikai döntést. Ma az elnöki hivatal elé terjesztem az ALDE javaslatait” – közölte Grindeanu a koalíció ülése után.

A környezetvédelmi tárcát is vezető Constantin helyére Grațiela Gavrilescu parlamenti kapcsolatokért felelős minisztert javasolja a Librálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE), aki automatikusan megkapná a miniszterelnök-helyettesi tisztséget is. Gavrilescu korábban már vezette a környezetvédelmi tárcát. A személycserét az tette szükségessé, hogy az ALDE-ben hatalmi harc robbant ki, amelyben Constantin alul maradt a párt másik társelnökével, Călin Popescu Tăriceanu szenátusi elnökkel szemben.

Arra a kérdésre, mi a véleménye az ALDE-nak arról a javaslatáról, hogy Graţiela Gavrilescu legyen az új kormányfőhelyettes, Grindeanu azt felelte: a politikus korábban már volt környezetvédelmi miniszter, és a parlament által elfogadott kormánystruktúra azt írja elő, hogy a környezetvédelmi miniszter egyben kormányfőhelyettesi tisztséget is betölt. „Gavrilescu asszonynak már van tapasztalata környezetvédelmi miniszterként, egy évig töltötte be ezt a tisztséget. Az ALDE-s partnereink támogatását élvezi, ez számít” – mondta a kormányfő.

Forrás: Eldőlt: kipenderítik Constantint a román kormányból – Krónika Online

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: