//
most olvassa...
Korrupció/gyanús ügyek, Pártok

Liviu Dragnea már nem akar miniszterelnök lenni – maszol.ro/Agerpres

Már nem szeretne miniszterelnök lenni, bármit is döntsön ezen a héten az Alkotmánybíróság – jelentette ki Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap a România TV műsorában.

(maszol.ro/RTV)

„Ami történt, az már történelem. (…) Már nem célom, hogy kormányfő legyek. Most már az a célom, hogy képességeimhez mérten vezessem a képviselőházat és Călin Popescu Tăriceanuval együtt a parlamentet, és minden erőmmel támogassam a kormány tevékenységét, függetlenül attól, hogy mit mond az Alkotmánybíróság” – jelentette ki az alsóház elnöke.

Románia Alkotmánybírósága április 4-ére halasztotta a döntést azzal a kifogással kapcsolatban, amelyet a Nép Ügyvédje nyújtott be a 2001/90-es törvény ellen. Az említett jogszabály kimondja, hogy csak azok a személyek lehetnek a kormány tagjai, akik nincsenek jogerősen elítélve büntetőjogi perben és nem áll fenn esetükben összeférhetetlenség.

Victor Ponta PSD-ből való kizárása is szóba került

A Szociáldemokrata Párton (PSD) belül többen Victor Ponta kizárását kérik, jelentette ki a formáció elnöke, Liviu Dragnea. A România TV műsorában vasárnap este Dragnea úgy nyilatkozott: a párton belül egyre többen „idegesek” Ponta viselkedése miatt. „Próbálom visszafogni őket, hogy ne reagáljanak nyilvánosan, mert van más dolgunk” – tette hozzá a szociáldemokraták vezetője.

Arra a kérdésre, hogy a PSD-n belül kérik-e Ponta kizárását, Dragnea igennel válaszolt. „Egyesek igen. Kérték. Nyilvánosan ki is mondták. De én eltéptem a lemondólevelét” – idézte fel a pártelnök.

Victor Ponta múlt hónapban jelentette ki, hogy elküldte Liviu Dragneának a ‘biankó lemondólevelét’. Dragnea utána azt nyilatkozta: összetépte a lemondólevelet, mert Pontára szükség van a párton belül.

Forrás: Liviu Dragnea már nem akar miniszterelnök lenni

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: