//
most olvassa...
Emberi jogok, Közösségi/kisebbségi jogok, Pártok, Politika

„Örömhír” – e-nepujsag.ro

Állítólag szerdán nyújtják be a törvényszékre az Egységes Románia Párt, a Nagy-Románia Párt és az Új Jobboldal Párt által létrehozott pártszövetséget, Nemzeti Identitás Európában Tömb – BINE néven – jelentette be vasárnap Bogdan Diaconu, az Egységes Románia alapító elnöke. Véleménye szerint 27 év alatt felaprózódtak a román politikai paletta nacionalista erői, és épp ideje volt, hogy a három reprezentatív nacionalista alakulat összefogjon Románia érdekében. Elmondta: céljuk a helyi, a parlamenti és az európai parlamenti választásokon való sikeres részvétel. A BINE betűszó azt jelenti, hogy jót akarnak az országnak. És maguknak – tegyük hozzá azonnal –, mert a választásokon való részvétel a hatalomszerzés, illetve a hatalomban való részvétel óhaját jelenti.

A pártalapítók örömhírnek nevezték a bejelentést, szerintük annál szebb ajándékot nem is kaphattak volna a román nacionalisták, mint hogy végre akad valaki, aki komolyan fogja képviselni a „nemzeti” érdekeket. Az ötletet az egyik társelnök szerint az adta, hogy egy Spanyolországban élő román nő kijelentette, elégedetlen a bukaresti parlament jelenlegi összetételével. Emiatt pattant ki az agyukból a magasztos gondolat, hogy majd ők megmutatják. A gondolatot tett követte, és létrehozták a nacionalisták szövetségét, rámutatva, hogy azoknak, akik a múlt év decemberi választásokon otthon maradtak, ezentúl lesz okuk arra, hogy elmenjenek szavazni, mert lesz akire.

Azt is tisztázni kívánták, hogy ez a szövetség nem lesz sem NATO-, sem orosz-, sem Amerika-párti, kizárólag Románia érdekli, és egyetlen érzelem fűti őket, a hazaszeretet. Az időzítés is tudatos volt, mert a választásokig van még három év, azalatt legyen idejük ellenfeleiknek a támadásra. Támadásokra, amelyek „megerősítik” őket, és „Isten segedelmével” a parlamentben is legalább kilenc százalékot érnek majd el.

Azt azonban nem fogják hagyni, hogy bárki a nacionalizmust saját politikai céljaira használja fel a következő kampányokban – jelentették ki.

És itt van a bökkenő. Hiszen kampányban még a legdemokratikusabb pártok is nacionalista lóra ülnek, és úgy próbálnak szavazatokat gyűjteni. Vajon mit szól hozzá például Victor Ponta, aki annak idején szintén nacionalista húrokat pengetett, hát még a magyar grófok csontjain rágódó, a magyar katolikus iskola ellen harcoló képviselő, akinek – úgy néz ki – elveszik a kedvenc „játékát”.

Az „örömhír” tehát nem mindenki számára öröm.

Forrás: „Örömhír” | www.e-nepujsag.ro

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: