//
most olvassa...
Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Magyar szervezetek, Pártok, Politika, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

Beiktatták Oláh Emese kolozsvári alpolgármestert – Krónika Online

Beiktatták Oláh Emesét Kolozsvár alpolgármesteri tisztségébe. A keddi tanácsülés keretében Nistor Dániel tanácsos is letette a hivatali esküt.

Horváth Anna és Oláh Emese a keddi tanácsülésen (kronika.ro)

A Kolozs megyei RMDSZ közleménye szerint a kolozsvári tanács keddi, rendes havi ülése keretében a városi RMDSZ-frakció nevesítette alpolgármester-jelöltjét, Oláh Emesét, a jelölést pedig – a Nemzeti Liberális Párt tanácsosainak támogatásával – a testület el is fogadta.

„Az első és legfontosabb feladatunk, hogy újra megnyissuk azokat a csatornákat, melyek segítségével újra elérhetik a városházi adminisztrációt a kolozsvári magyarok. Ennek érdekében a lehető legrövidebb időn belül újraindítjuk a fogadóórákat, és igyekszünk megoldást találni a betelefonálós tanácsadás újraindítására is” – nyilatkozta Oláh Emese.

Nistor Dániel az eskütételkor (kronika.ro)

Ugyancsak a keddi tanácsülésen tette le a hivatali esküt Nistor Dániel. A fiatal építőmérnök az RMDSZ-frakcióban Csoma Botond helyét veszi át, aki tavaly decemberben parlamenti képviselői mandátumot szerzett, és ezért le kellett mondania városi tanácsosi tisztségéről.

„Legjobb tudásom és szakértelmem segítségével szeretném szolgálni a kolozsváriakat. Építőmérnökként hozzám legközelebb az urbanisztikai bizottság áll, ugyanakkor a frakcióban még át kell beszélnünk, hogy milyen feladatokat kell majd ellátnom” – mondta el Nistor a szövetség közleménye szerint.

A kolozsvári városi tanácsban jelenleg öt RMDSZ-es tanácsos tevékenykedik. A kedden alpolgármesteri tisztséggel felruházott Oláh Emese mellett továbbra is tanácsos maradt elődje, Horváth Anna. Rajtuk kívül Gergely Balázs és Rácz Levente nyert még mandátumot tavaly júniusban. Hozzájuk csatlakozott most Nistor Dániel ötödikként – emlékeztetnek a közleményben.

Mint ismeretes, Horváth Anna az ellene öt hónapja zajló bűnvádi eljárás miatt mondott le nemrég alpolgármesteri tisztségéről; ezen időszak alatt eltiltották alpolgármesteri teendőinek ellátásától. A politikus ellen tavaly decemberben emelt vádat a DNA befolyással üzérkedés és pénzmosás gyanúja miatt. A vádak szerint az alpolgármester közbenjárt a kincses városi polgármesteri hivatal tisztviselőinél és megsürgette a Fodor Zsolt kolozsvári üzletember által kért épületfelújítási engedélyek kibocsátását. Cserébe az alpolgármester állítólag hatvan darab, két zenei fesztiválra szóló bérletet kért az üzletembertől, összesen mintegy húszezer lej értékben; a bérleteket Horváth Anna a tavaly júniusi helyhatósági választási kampányában segítő önkénteseknek adta. Bíróság elé állították Fodor Zsoltot is, ő szabadlábon védekezhet a befolyásvásárlás és a pénzmosás vádja ellen.

Forrás: Beiktatták Oláh Emese kolozsvári alpolgármestert – Krónika Online

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: