//
most olvassa...
Gazdaság, Környezetvédelem, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Politika

Felgyújtották Hans Hedrich aktivista házának kerítését – Krónika Online

Ismeretlenek gyújtották fel kedden hajnalban Hans Hedrich környezetvédelmi aktivista segesvári házának kerítését. A Főtér.ro hírportál szerint erről a jogvédő Facebook-oldalán tájékoztatta a nyilvánosságot.

Hans Hedrich (kronika.ro)

Mint mondta, egyértelmű, hogy szándékos gyújtogatásról van szó, mivel az elkövetők ugyanazt a módszert alkalmazták, mint két hónappal ezelőtt, amikor az aktivista autója kapott lángra: gyúlékony anyaggal átitatott rongydarabokat aggattak a kerítésre, többek között a földgázvezetékre is, minden bizonnyal azzal a szándékkal, hogy robbanást idézzenek elő. Januárban Hedrich segesvári lakása előtt parkoló autóját gyújtották fel. Akkor a famaffiát tette felelőssé, amely ellen évek óta küzd, illetve egy szomszédos családot, nem zárva ki, hogy a szomszédok a famaffia megbízásából cselekedtek.

Amint arról a Krónikában beszámoltunk, Hans Hedrich 2013-ban jelentést írt a székelyföldi famaffiáról, sepsiszentgyörgyi civilekkel közösen próbálta megakadályozni a Holzindustrie Schweighofer osztrák társaság rétyi üzemének beindítását, amely a civilek szerint többet árt a környék természeti és gazdasági ökoszisztémájának, mint amennyi anyagi hasznot forgat vissza a helyi közösség életébe. Meggyőződésük, hogy a rétyi üzem jogtalanul szerezte meg a beindulásához szükséges engedélyeket, amelyeket a Neuer Weg Egyesület – amelynek Hedrich az alelnöki tisztségét tölti be – bírósági úton igyekszik megsemmisíttetni.

A politológus végzettségű, magyarul is kiválóan beszélő aktivista többször állást foglalt Románia föderalizálása mellett, és szót emelt a székelyföldi autonómiamozgalommal vagy jelképhasználattal szembeni hatósági fellépés ellen. Emellett a román sovinizmus elleni fellépéseiről is ismert, néhány hete panaszt nyújtott be a Neuer Weg nevében több intézménynél Ionuţ Ţene, a kolozsvári városháza oktatási, kulturális, egyházi és sportügyekkel foglalkozó szakosztályának felügyelője, valamint Emil Boc polgármester ellen.

Forrás: Felgyújtották Hans Hedrich aktivista házának kerítését – Krónika Online

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: