//
most olvassa...
Közoktatás, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Oktatás és tudomány, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

Könyvkommandó az iskoláért – Krónika Online

Könyvkommandó néven könyvadományozási kampányt indított az RMDSZ a Kovászna megyei Kommandó településen január elején leégett iskola újraszervezésének támogatása érdekében.

(kronika.ro)

A szövetség arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkavállalóknak lehetőségük van személyi jövedelemadójuk 2 százalékát felajánlani az iskola épületének újjáépítésére. Az ehhez szükséges formanyomtatványok elérhetők az adóhatóság honlapján, az űrlapokat május 25-éig kell eljuttatni a személyi igazolványában szereplő lakcím szerinti adóhivatalba.

A Könyvkommandó keretében az RMDSZ tíz település iskoláját, szórványkollégiumát és magyar házát keresi fel. „Körutunk eddigi állomásain azt tapasztaltuk, a gyermekek nagyon is tisztában vannak a kommandói helyzettel, nagyon is átérzik kommandói társaik sorsát. Üzeneteiket videóban is rögzítjük, amelyeket legvégül levetítünk majd a Kovászna megyei településen is. Azt szeretnénk, hogy minden felnőtt megértse az ügy fontosságát, a kommandóiak pedig megtapasztalhassák, nincsenek egyedül” – összegzett Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök.

Forrás: Könyvkommandó az iskoláért – Krónika Online

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: