//
most olvassa...
Hatalmi ágak, Igazságügy, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Parlament, Pártok, Politika

Bonyolódik a helyzet – Háromszék

Bajban van Liviu Dragnea SZDP-elnök: sehogy sem haladnak a számára oly fontos jogszabályok, nem elég engedelmes a kormány, nem elég gyors a parlament, nem elég lassú az igazságszolgáltatás, nem elég feledékeny a civil társadalom, nem elég figyelmetlenek a nyugati partnerek, és ő maga már párton belül sem elég erős ahhoz, hogy az elégedetlenkedőket visszafogja.

Elégedett csak a politikai ellenzék aluszékonyságával lehetne, de a nagy csend miatt még jobban hallatszik a hatalmi gépezet csikorgása, külső ellenfél híján belső összecsapásokon vezetik le energiáikat a baloldali szereplők, és egyre durvul a hangnem, egyre idegesebbek a reakciók. Rosszul áll az ország, hiába a magas béremelések, ha a termékek, szolgáltatások ára is növekszik – néhány alapélelmiszerért már többet fizetünk az üzletben, mint az áfacsökkentés előtt –, ha az államháztartási bevételek jóval elmaradnak a kiadások mögött, ha nincs oltóanyag a csecsemőknek, nem javul az egészségügyi ellátás, nem épülnek kórházak, utak, ha uniós pénzek, pályázati lehetőségek helyett csak büntetéseket kapunk, például a visszaszolgáltatásban és a szelektív hulladékgyűjtésben felgyűlt mulasztások miatt; a környezetvédelem állapotáról a szétrohadt szászavinci zagytározó, az újabb mérgező folyószennyezés mindennél beszédesebben tanúskodik. Sajnos, ismét a hanyagság, a hozzá nem értés, az arrogancia térnyerését látjuk mindenfelé.

Valószínűleg Dragnea is látja, érzi mindezt, de a jelek szerint a legkevésbé sem érdeklik a névtelen sokaság óhajai és panaszai: azoknak a kiskapuknak a keresésével van elfoglalva, amelyeken társaival együtt kibújhat a törvényes felelősségre vonás alól. Nehéz dolog ez, még a hatalom birtokában is: az SZDP-s többségű alkotmánybíróság folyton halogatja döntését arról, hogy elítélt személyek lehetnek-e kormánytagok, az új igazságügyi miniszter pedig sehogy sem akarja a megadott irányt követni: nem váltotta le a főügyészség és a korrupcióellenes ügyészség vezetőit, negatívan véleményezte az összeférhetetlenségi törvényt lazító módosításokat, és nem állít büntethetőségi küszöböt a hivatali visszaélések mellé. Ez utóbbin a parlament még változtathat, és bizonyára meg is fogja tenni – nem véletlenül választották újra a képviselőház alelnökévé a 13-as sürgősségi kormányrendelettel dicstelenül leszerepelt Florin Iordachét –, csakhogy az idő telik, és Dragnea újabb tárgyalása közeledik. Talán ezért, a sürgős lépések kényszere miatt hívták össze az SZDP vezetőségét tegnap estére, erre utal, hogy az ülés napirendjéről mindenki mást nyilatkozott. Egy biztos: a teleormani kiskirály csúszik lefelé, és nem fog válogatni azokban az eszközökben, amelyek segítségével visszakapaszkodhat a nyeregbe. És ez már nekünk baj.

Forrás: Bonyolódik a helyzet – 2017. április 6., csütörtök – Háromszék, független napilap Sepsiszentgyörgy

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: