//
most olvassa...
Felsőoktatás, Közösségi/kisebbségi jogok, Kormányzás, Magyar-román, Magyarokról, Oktatás és tudomány, Politika, Régiók/autonómia

Akadémiai „elismerés” a MOGYE menedzsmentjének – Krónika Online

A Román Akadémiai Társaság felmérése szerint a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) az első helyet foglalja el a 48 állami egyetem közül a feddhetetlenség tekintetében – írja az intézmény honlapján Leonard Azamfirei rektor.

Leonard Azamfirei (kronika.ro)

„Ez a korrekt akadémiai menedzsment elismerése” – véli a rektor. Az Agerpres beszámolója szerint a 48 állami egyetemet vizsgáló eljárás fontosabb szempontjai az átláthatóság, a pénzügy, adminisztratív és akadémiai korrektség és a diszkriminációmentesség.

Az idézett forrás szerint a felmérők egyhangú véleménye az volt, hogy az egyetem stabil alapokon nyugszik, hatékony mechanizmusai és gyors fejlődése előreláthatóságot és hitelességet biztosít. A közlemény szerint a felmérés 2012–2016 között készült.

Mint ismeretes, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen annak ellenére sem kapott döntéshozási jogköröket a magyar tagozat, hogy 2012. január elsejétől törvény írja ezt elő.

Forrás: Akadémiai „elismerés” a MOGYE menedzsmentjének – Krónika Online

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: