//
most olvassa...
Felsőoktatás, Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Külpolitika, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Oktatás és tudomány, Pártok, Politika

Bugár ferdít, az MKP lapít – ujszo.com

Miközben Magyarországon és Szlovákiában is leépülőben a demokrácia (csak a tempóban van különbség), addig a Híd meg az MKP jobb esetben sunyít, rosszabb esetben még magyarázkodik is és védeni próbálja a védhetetlent.

(ujszo.com)

Magas labda volt bőven az elmúlt napokban is. Kezdjük a Bugár Béla interjúval, amelyben a Híd vezetője a korrupciót „virtuális világnak” mondta, csak az ellenzék meg a média sulykolja, hogy nagy a korrupció. Bugár egy közvélemény-kutatásra hivatkozott, amely szerint 2008 és 2016 között 18 százalékkal csökkent azoknak az aránya, akik személyesen is találkoztak korrupcióval. Nos, egyetlen kutatás adataira támaszkodni, amikor az összes többi ennek az ellenkezőjét bizonyítja, az bizony a hülyének nézés finom művészete, ahogy Finta Márk e lap hasábjain már rámutatott. Az különösen megmosolyogtató, hogy Bugár állításának még az általa idézett közvélemény-kutatás is ellentmond. Mert a felmérés szerint 2008 és 2016 között 55,8%-ról 58,7%-ra nőtt azok aránya, akik szerint a politikusok közül a korrupcióban sokan vagy szinte mindannyian érintettek. Ezt az adatot Bugár is elismeri, csak épp az ellenzék és a média teremtette virtuális világ részének tartja… Továbbá az idézett kutatás nemzetközi volt, és Szlovákia mindkét területen (a nagy és kis korrupcióban egyaránt) a leginkább fertőzött országok közé tartozik.

Az is ferdítés, ha arra hivatkozunk, hogy a mostani kormányhoz vagy hidas miniszterhez eddig nem fűződik egyetlen nagyobb korrupciós botrány sem. Egyrészt ezek mindig később szoktak kipattanni, másrészt meg ahhoz, hogy a Smerrel való együttműködés morálisan vállalhatatlan legyen, elég, ha az előző évtized ügyeit nem vizsgálják ki – és itt a felelősségre vonás elszabotálása továbbra is gőzerővel halad, mindennek megkoronázása a Gorilla- és a Bašternák-ügy eltussolása.

Mindeközben a harmadik Orbán-kormány Magyarországon gőzerővel építi le a demokráciát – most épp a Közép-európai Egyetemet (CEU) akarja kicsinálni, és a civilszervezeteket megbélyegezni. Az MKP jó szokásához híven sunyít. Vajon mi lenne, ha Szlovákiában a Selye Egyetemet akarná kicsinálni a kormány, vagy olyan törvényt hozna, hogy az évente 7,2 millió forintnál nagyobb külföldi támogatást elnyerő civilszervezetek kötelesek bejelenteni „külföldről támogatott szervezetté” válásukat a bíróságon, és ezután ezt a billogot minden hivatalos iratban, honlapjukon, kiadványaikban feltüntetni? Merthogy ez szerepel az Orbán-kormány törvénytervezetében. A putyini út immár nyilvánvaló, ezután már tényleg csak az jöhet, hogy börtönbe csukják az ellenzékieket meg a hatalom bírálóit vagy egyenesen meggyilkolják őket, ahogy Oroszországban. Szóval mi kell még, hogy az Európai Néppárt kizárja tagjai közül a Fideszt, mi kell még, hogy az MKP végre nyilatkozzon, hogy aggodalommal tölti el a magyarországi helyzet, és hogy határozottan elutasítja Orbánék lépéseit.

Persze a Híd vezetői sem tiltakoztak erélyes nyilatkozatban a CEU kinyírása ellen, egyedül a párthoz köthető Bél Mátyás Intézettől futotta egy rövid nyilatkozatra. Másrészt az MKP sem bírálja hangosan Ficóékat a hatalmas, mindent behálózó korrupció miatt, ennek még a jól beágyazott megyei együttműködés láthatná a kárát… Szóval lapítunk, kussolunk, magyarázzuk a megmagyarázhatatlant és cinkosként nézzük, ahogy a két kormány szép lassan, vagy gyorsan kinyírja vagy aláássa a demokráciát. Amelynek bukása, megrendülése esetén a kisebbségek mindig az elsők, akiken az ostor csattan. Azok a kisebbségek, főként a szlovákiai magyarok, akiknek érdekképviselete az MKP és a Híd egyik fő célkitűzése…

Forrás: Bugár ferdít, az MKP lapít | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: