//
most olvassa...
EU, Európai Bizottság, Korrupció/gyanús ügyek, Parlament, Politika

Tăricieanu: az MCV miatt Románia másodrangú tagja az EU-nak – maszol.ro/Agerpres

Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke azt nyilatkozta kedd este, hogy brüsszeli tárgyalásai alatt közölte Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, hogy az együttműködési és ellenőrzési mechanizmus (MCV) miatt Románia nem egyenlő a többi uniós országgal.

(maszol.ro/Nine O Clock)

„Teljes őszinteséggel elmondtam Juncker elnöknek, akivel igen jó viszonyban vagyok, hogy az együttműködési és ellenőrzési mechanizmus miatt Románia nem egyenlő a többi uniós országgal” – mondta telefonos bejelentkezésében Călin Popescu-Tăriceanu az Antena 3 televízióban. A szenátus elnöke szerint Brüsszelnek „komoly kérdőjelei merülnek fel a román jogrendszerben történő kisiklásokkal és visszaélésekkel kapcsolatban”.

„Ne gondolják, hogy nincsenek tisztában az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) és a különböző titkosszolgálatok közötti háttéregyezményekkel” – mondta Călin Popescu-Tăriceanu.

A szenátus elnöke közölte: július 11-én az Európai Bizottság elnöke felszólal a bukaresti parlamentben az Európai Unió jövőjével kapcsolatos vitában.

Forrás: Tăricieanu: az MCV miatt Románia másodrangú tagja az EU-nak

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: