//
most olvassa...
Erdélyi Magyar Néppárt - EMNP, Magyar Polgári Párt - MPP, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Pártok, Politika, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

Volt MPP-s irányítja az EMNP háromszéki szervezetét – Krónika Online

A tavaly a Magyar Polgári Pártból (MPP) távozott Bálint József lett az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kovászna megyei elnöke. Szerinte a polgári alakulat bekerült az RMDSZ „hálózsákjába”.

Bálint József (kronika.ro)

Bálint megválasztásáról és a hétvégi megyei tisztújító ülésről keddi sajtótájékoztatóján számolt be a néppárt új háromszéki elnöke, valamint Balázs Attila leköszönő elnök, aki a következőkben megyei alelnökként tevékenykedik.

Bálint József – aki tavaly a helyhatósági választások előtt az MPP-ből igazolt át az Erdélyi Magyar Néppártba (EMNP) – kifejtette, a szervezet megerősítését, az építkezést tartja a feladatának két éves mandátuma során. Az ülésen megválasztották a 26 küldöttet, akik Kovászna megyét képviselik majd az EMNP április 22-én Székelyudvarhelyen megrendezendő országos kongresszusán. Kovászna megyéből Johann Taierlinget jelölik az országos alelnöki tisztségre, a kézdivásárhelyi vállalkozó az elmúlt években is a párt egyik székelyföldi alelnöke volt.

Bálint elmondta, az országos küldöttgyűlésen kiegészül a párt programja, bekerül az erdélyi magyar többpártrendszer fenntartására vonatkozó passzus, és a környezetvédelemre is nagyobb hangsúlyt fektetnek. Egy nappal a kongresszus előtt ülésezik a néppárt országos önkormányzati tanácsa, amelynek elnöke szintén Bálint József. Meglátása szerint a párt színeiben megválasztott 232 önkormányzati képviselő jelentős bázis, azon dolgoznak, hogy a bizalmat erősítsék. „Amióta az MPP bekerült az RMDSZ hálózsákjába, a néppártnak a felelőssége is nagyobb, de a lehetőségei is jobbak” – szögezte le Bálint József.

Április 8-án tartotta tisztújító közgyűlését az EMNP Kolozs megyei szervezete is. Az alakulat közleménye szerint a kétéves mandátum lejártakor „a küldöttgyűlés megállapította a Néppárt – a lehetőségekhez mérten értékelhető – fejlődését Kolozs megyében”. A tisztújítás során további bizalmat kapott Soós Sándor megyei elnök. Alelnököknek Kis Júliát, Tök Esztert és Fancsali Ernőt választották (Kolozsvárról), Mihály Ágnest (Körösfő), Csüdöm Ferencet (Bánffyhunyad), Filep Sándort (Szék), Kurucz Józsefet (Kolozs), valamint Péntek Leventét (Egeres) választották.

A Kolozs megyei küldöttgyűlés az április 22-én, Székelyudvarhelyen sorra kerülő Országos Küldöttgyűlésre kiválasztotta küldötteit és országos tisztségekre is jelölést tett. Elnöknek Toró T. Tibort, alelnöknek Soós Sándort nevezték meg.

Forrás: Volt MPP-s irányítja az EMNP háromszéki szervezetét – Krónika Online

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: