//
most olvassa...
Cotroceni, Elnökválasztás, Igazságügy, Korrupció/gyanús ügyek, Média, Parlament, Pártok, Politika, Titkosszolgálatok, Választások

Kivizsgáltatná a 2009-es elnökválasztás éjszakáján történteket a PSD-ALDE – maszol.ro/Agerpres

A 2009-es államelnök-választás szervezését és eredményét kivizsgáló parlamenti bizottság létrehozását kérik a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) alkotta koalíció vezetői, Liviu Dragnea és Călin Popescu-Tăriceanu.

Traian Băsescu a választások éjszakáján (maszol.ro/gandul.info)

A PSD és ALDE vezetőinek szerdai közleménye szerint olyan információk láttak napvilágot a 2009-es választásokkal kapcsolatban, amelyek megkérdőjelezik a “romániai demokrácia alapjául szolgáló szabad és tisztességes választások elvének tiszteletben tartását”, ugyanakkor felmerül a gyanú, hogy sérült a hatalmi ágak szétválasztásának elve azáltal, hogy bizonyos intézmények törvénytelenül beavatkoztak a választási folyamatba.

“A 2009-es választások eredménye számos vitát váltott ki az utóbbi években a román társadalomban, mivel már a szavazást követő napokban felmerült a választási csalás gyanúja. Mindaz, ami most megjelent a sajtóban a választási folyamat befolyásolására tett kísérletről, új megvilágításba helyezi a választások végkimenetelét” – olvasható a PSD és az ALDE közös közleményében.

A koalíció kezdeményezésének előzménye, hogy Dan Andronic újságíró a hét elején megjelent cikkében azt állította: a 2009-es elnökválasztás második fordulójának éjszakáján Gabriel Oprea volt belügyminiszter lakásán tartózkodott a Román Hírszerző Szolgálat akkori operatív vezetője, Florian Coldea és a korrupcióellenes ügyészség korábbi főügyésze, Laura Codruta Kövesi is. Az Evenimentul zilei vezérigazgatója azt sugallta, hogy az összejövetel résztvevői elcsalták a választások eredményeit.

Forrás: Kivizsgáltatná a 2009-es elnökválasztás éjszakáján történteket a PSD-ALDE

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: