//
most olvassa...
Igazságügy, Kormányzás, Korrupció/gyanús ügyek, Pártok, Politika

Kedvezően fogadták az ügyészek Tudorel Toader Btk.-módosítási javaslatait – maszol.ro/Agerpres

„Időszerűnek” tartja az korrupcióellenes ügyészség (DNA) a Büntető törvénykönyv és a Büntető perrendtartási törvénykönyv módosítására megfogalmazott javaslatokat, bizonyos technikai jellegű megjegyzésekkel. Ezeket a megjegyzéseket már továbbították az igazságügyi minisztériumhoz – tájékoztatotta a DNA a Agerprest.

Laura Codruţa Kövesi, a DNA főügyésze (maszol.ro/masapresei.ro)

A legfőbb ügyészség április 12-én jelentette be, hogy véleménye szerint időszerűek és összhangban vannak az alkotmánybíróság döntéseivel azok a javaslatok, amelyeket Tudorel Toader igazságügyi miniszter dolgozott ki a büntetőjog módosítására.

A közlemény szerint a legfőbb ügyészség alaposan áttanulmányozta a Btk.-t módosító törvénytervezetet, és időszerűnek, illetve az alkotmánybíróság döntéseivel összhangban levőnek véli a jogszabályt. “A legfőbb ügyészségnek meggyőződése, hogy a jogszabálytervezet ebben a formájában kedvező fogadtatásra lel a törvényhozási folyamatban részt vevő szereplők körében” – olvasható a közleményben.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter április elején jelentette be, hogy elküldte véleményezésre a Legfelső  Bírói Tanácsnak, a legfőbb ügyészségnek, a korrupcióellenes ügyészségnek és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségnek a Btk.-t módosító törvény tervezetét, amelynek fő célja összhangba hozni a büntetőjogot az alkotmánybíróság döntéseivel.

A tervezet hamarosan a parlament elé kerül. Az már kiderült róla, hogy a nem szab összeghatárt, amelytől bűncselekménynek minősül a hivatali visszaélés, mint ahogy Tudorel Toader elődje, Florin Iordache javasolta a hírhedt a 13-as sürgősségi kormányrendeletben.

Forrás: Kedvezően fogadták az ügyészek Tudorel Toader Btk.-módosítási javaslatait

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: