//
most olvassa...
Emberi jogok, Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Külpolitika, Művelődés, Politika, Zene/tánc

Náci felirat jelent meg a Pohoda irodáján – ujszo.com

A Pohoda fesztivál szentgyörgyi (Svätý Jur) irodájának falára valaki mára virradóra a „Jude raus“, vagyis a “Zsidó, el innen!” feliratot mázolta sárga színű festékspray-vel. Az esetről elsőként a Denník N internetes kiadása számolt be.

(ujszo.com/SME – Gabriel Kuchta)

A fesztivál igazgatója, Michal Kaščák vandalizmus ügyében tett feljelentést. Az ügyet az szélsőségekre szakosodott rendőrségi csoport vizsgálja. “Az ilyen feliratok vitték országunkat a tragédiába, ezért nem beszüljük alá az esetet” – hangsúlyozta.

Kaščák elmondta: az utóbbi időben semmilyen fenyegetést nem kaptak. Mivel az épületen nincsenek kamerák, nem tudják, ki firkálhatta össze a falat.

Az épületben található a “Pohoda shop” is, ahol fesztiválbelépőket és ajándéktárgyakat árusítanak.

A Pohoda a legnagyobb szlovákiai nyári fesztivál, amely közéleti témákkal is foglalkozik. A múltban előadott már itt Václav Havel cseh exelnök, vagy például a leváltott érsek, Róbert Bezák is.

A fesztivállal kapcsolatban néhány politikus nemtetszésének is hangot adott. Legutóbb Boris Kollár akadt ki azon, hogy egy kiállítás keretében a fesztivál területén felépítették egy minaret makettjét. Kaščák kitüntetése Andrej Kiska államfő által pedig Robert Fico kormányfőnél verte ki a biztosítékot.

Forrás: Náci felirat jelent meg a Pohoda irodáján | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: