//
most olvassa...
Korrupció/gyanús ügyek, Pártok, Politika, Titkosszolgálatok

Bukarest hamarosan kikéri Sebastian Ghiţăt a szerb hatóságoktól – Krónika Online

Az igazságügyi minisztérium készen áll a Sebastian Ghiţă elleni kiadatási eljárás elindítására, már csak az ehhez szükséges bírósági végzésekre vár – nyilatkozta kedden Tudorel Toader tárcavezető.

„Jelen pillanatban várjuk, hogy az illetékes bíróságok ellenőrizzék a kiadatási eljárás elindításának megalapozottságát és törvényességét, és elküldjék az erről szóló végzést. Amint megkapjuk ezeket a határozatokat, elindítjuk a kiadatási eljárást, elküldjük a kérést. Az igazságügyi minisztérium már előkészítette a procedúrát, a törvény értelmében azonban várnunk kell, amíg megkapjuk a bírósági végzéseket” – jelentette ki az igazságügyi miniszter.

A tárcavezető hangsúlyozta, nagyon fontos pontosan betartani a törvényes procedúrát, ellenkező esetben azt érvénytelennek nyilváníthatják. Tudorel Toader azt is elmondta, sürgősségi eljárással tárgyalva az ügyet a bíróságnak legfeljebb három napon belül határozatot kell hoznia, és amennyiben azt nem fellebbezi meg az ügyészség, jogerőre emelkedik a végzés.

A miniszter szerint az Interpol hétfőn közölte az illetékes romániai hatóságokkal, hogy Sebastian Ghiţăt 18 napos előzetes letartóztatásba helyezték. A tárcavezető úgy véli: az, hogy a volt parlamenti képviselő ellen eljárást indítottak Szerbiában, amiért hamis iratokkal akarta igazolni magát, nem fogja akadályozni a kiadatási eljárást.

Arra a kérdésre, hogy politikai menedékjogért folyamodhat-e Ghiţă Szerbiában, Toader így válaszolt: az üzletember-politikus természetesen próbálkozhat a politikai menedékjog intézménye adta lehetőséggel. Sebastian Ghiţă üzletembert, volt politikust péntek hajnalban vették őrizetbe Belgrádban. A volt parlamenti képviselő decemberben szökött meg a román hatóságok elől, amelyek több korrupciós ügyben is nyomoznak ellene.

Forrás: Bukarest hamarosan kikéri Sebastian Ghiţăt a szerb hatóságoktól – Krónika Online

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: