//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Magyar pártok, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Pártok, Politika, Választások

Híd-szóvivő: skizofrén helyzet, hogy a Fidesz nem kommunikál velünk – ujszo.com/TASR

A Fidesz úgy döntött, hogy ignorálja azt az új helyzetet, ami a Híd párt létrejöttével állt elő a szlovák politika színpadán. Ignorálja a magyar nemzetiségű választók akaratát is, akik az elmúlt parlamenti választásokon a Híd pártot támogatták – reagált Orbán Viktor miniszterelnök és az MKP delegációjának keddi találkozójára Debnár Klára, a Híd szóvivője.

Menyhárt József, az MKP elnöke (b) és Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (ujszo.com/MTI)

A találkozón Orbán leszögezte: a Fidesz-KDNP szlovákiai, felvidéki partnerszervezete az MKP, “ez így volt, így van és így is lesz”.

Kérdésre azt is mondta, hogy az MKP “a mi partnerünk”, mert “vegyes párt: feloldódás, magyar párt: megmaradás“, ezért támogatják az MKP-t.

Debnár eredménytelennek és “skizofrénnek” nevezte a magyar kormány azon döntését, hogy csak a parlamenten kívüli párttal hajlandó kommunikálni, s egyszersmind a magyar kisebbség helyzetének javítására hivatkozik. Ha a Fidesz szándékai őszinték, nem kommunikálni egy koalíciós párttal legalábbis nem logikus – tette hozzá. A magyar kormánypárt által ígért gazdaságfejlesztési programot a Híd olyan eszköznek tekinti, amellyel a Fidesz belép a szlovákiai “politikai ringbe”.

Forrás: Híd-szóvivő: skizofrén helyzet, hogy a Fidesz nem kommunikál velünk | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: