//
most olvassa...
Délvidék/Horvátország-Szerbia-Szlovénia, EU, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Külpolitika, Magyar-román, Magyarokról, Politika

Az év első három hónapjában 569 idegen állampolgárt tartóztattak fel a határokon – maszol.ro/Agerpres

2017 első három hónapjában 569 határsértőt fogtak el a határrendészek az ország határai közelében. 420 személyt akkor sikerült megállítaniuk, amikor az ország területére léptek, 149 személyt az országból való távozáskor tartottak vissza a rendőrök – közölte az Agerpres hírügynökséggel az országos határrendészet.

(maszol.ro/politiadefrontiera.ro)

2016-ban összesen 1 624 határsértőt fogtak el , 1 075-öt az országba jövet, 549-et az országból való távozás közben.

Az idézett forrás szerint a legtöbb illegális bevándorló Irkaból (280), Szíriából (147), Pakisztánból (72), Afganisztánból (49) és Iránból (30) érkezett Románia területére.

Az idegen állampolgárokat leggyakrabban a Magyarországgal határos településeken fogták el. Az országba érkezők a szerb-román határ menti településeken jönnek leginkább, Oravicabánya, Néranádas, Temesmóra vagy Nagyszentmiklós környékén. A statisztikák szerint a migránsok legtöbbször tehergépkocsiba elbújva, hamis vagy meghamisított okiratokkal, személycserével vagy a vizsgálat kikerülésével próbálnak átjutni a a “zöld” határon.

Illegális határátlépés miatt minden esetben eljárás indult a bevándorlók ellen. A határrendészet ugyanakkor felveszi a kapcsolatot a szerb hatóságokkal, hogy a két ország közötti visszafogadási egyezmény alapján visszaküldjék a határsértőket Szerbiába.

Forrás: Az év első három hónapjában 569 idegen állampolgárt tartóztattak fel a határokon

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: