//
most olvassa...
Befektetések, Gazdaság, Környezetvédelem, Korrupció/gyanús ügyek, Mezőgazdaság, Politika

Presztízsvesztesége után szigorít a Holzindustrie Schweighofer – Krónika Online

Kizárja beszállítói sorából a Holzindustrie Schweighofer azokat, amelyek nem látják el teherautóikat a Timflow nyomonkövetési rendszerrel – közölte kedden a vállalat.

(kronika.ro/a Holzindustrie Schweighofer Facebook-oldala – illusztráció)

A Holzindustrie Schweighofer idén áprilisban vezette be a Timflow rendszert, amely lehetővé teszi a farönkszállítmányok GPS-nyomkövetését a rakodási helyszíntől egészen a gyárkapuig.

„A Holzindustrie Schweighofer egy átfogó akciótervet dolgozott ki annak érdekében, hogy harcoljon a törvénytelen fakitermelés ellen Románában. A vállalat fontos intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy megerősítse ellátási láncát, így csak a legálisan kitermelt faanyag lépheti át gyáraink kapuit. A Holzindustrie Schweighofer ezen terv részeként dogozta ki a Timflow rendszert is, amely egyedi, és lehetővé teszi a farönkszállítmányok GPS nyomkövetését a rakodási helyszíntől egészen a gyárkapuig. A rendszert 2017 áprilisában indítottuk el, és a tesztelési fázison is túlesve elmondható, hogy jól működik” – szerepel a társaság által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Az idézett dokumentum hozzáteszi: elindulása óta a vállalat körülbelül 3 500 szállítmányt regisztrált a rendszerbe, és mintegy 70 személy regisztrált a weboldalon, azaz kért hozzáférési jogot a szállítmányok adataihoz a www.timflow.com weboldalon.

„Idáig egyetlen fuvart sem kellett visszautasítani. Az adatokat feldolgozó kollégák közlése szerint a beszállítók megértették és elfogadták, hogy a vállalat nem fogad el kétes eredetű faanyagot. A Holzindustrie Schweighofer azt kérte beszállítóitól, hogy szereljenek a Timflow rendszerben működő GPS nyomkövető készüléket azokra a járműveikre, amelyekkel gyáraiba faanyagot szállítanak. Többségük eleget tette ennek a kérésnek, azonban nem mindenki. Azokat, akik nem fogadták el a Timflow rendszert, eltávolítottuk a Holzindustrie Schweighofer ellátási láncából” – szögezi le a közlemény.

Az elmúlt hetekben számos nemzetközi üzletlánc – a Hornbach, a francia Leroy Merlin és a Brico Dépôt – lemondott a Holzindustrie Schweighoferről azt követően, hogy végleg megvonták az osztrák fafeldolgozó vállalattól a felelős erdőgazdálkodási tanúsítványt (FSC). A nagyáruházak közölték, olyan fából készült termékeket szeretnének árusítani, amelynek származása százszázalékosan ellenőrzött, számukra fontos, hogy vásárlóik tudják, milyen termék mellett döntenek. A Kovászna megyei Rétyen is fűrészüzemet működtető Holzindustrie Schweighofer idén februárban elveszítette az FSC-tanúsítványt, ugyanis felmerült a gyanú, hogy törvénytelenül kivágott fát dolgoz fel romániai gyáraiban. Az osztrák cégről olyan információk is napvilágot láttak, hogy megsérti a famérési előírásokat.

Forrás: Presztízsvesztesége után szigorít a Holzindustrie Schweighofer – Krónika Online

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: