//
most olvassa...
Élő múlt/Securitate, Felsőoktatás, Kárpát-medencei körkép, Közösségi/kisebbségi jogok, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyar-román, Magyarokról, Oktatás és tudomány, Politika, Régiók/autonómia, Történelem, XX. század

Magyarveszély! A Román Akadémia félreveri a harangokat – Főtér

Merthogy Magyarország ismét elkezdte a románellenes propagandát.

(foter.ro)

Figyelem! A magyar kormány létrehozott egy különleges osztályt, amely a Trianon 100 nevet viseli, és amely el is kezdte a Nagy Egyesülés 100. évfordulója alkalmából tervezett román ünnepségek elleni áskálódást.

Ezt a súlyos figyelmeztetést a Román Akadémia tette közzé szerdán, a Nagyító alatt az információs háború című, Bukarestben megszervezett konferencia alkalmával.

Ioan Aurel Pop akadémikus, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektora bejelentette: a magyar kormány által létrehozott különleges osztály a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója idején, vagyis 2020-ban működik majd teljes gőzzel, ám addig sem pihen. Kampányt kezdeményez a romániai Nagy Egyesülés 100. évfordulója megünneplésének aláásására.

És innen idézzük a rektor urat: „Információkat terjesztenek magyar és egyéb nemzetközi nyelveken, de nem románul, miáltal felkészítik a közvéleményt az elkövetkezendőkre. Az angolszász és spanyolajkú közvéleményt tájékoztatják, hogy a románok történelme nem régi, hogy a román a történelem nélküli nemzetek közé tartozik, hogy a valah kifejezés nem a román szinonimája (amely gondolat egyébként Szerbiában is jelen van), hogy Erdély nem Románia (mert hogy alig 100 éve tartozik Romániához és történelmi kötelékei Magyarországhoz és nem Romániához fűzik), hogy a magyarok a Kárpát-medence civilizátorai. Iancu de la Hunedoarát valójában Hunyadi Jánosnak hívták, mert hogy János volt a neve, és hogy az erdélyiek nem kívánták az egyesülést, amely a fejük fölött zajlott le.” Ezek volnának a magyar propaganda által már széthintett gondolatok eklatáns példái.

Ioan Aurel Pop akadémikus hozzátette: a román kormány által létrehozott Centenáriumi Osztállyal ellentétben a Trianon 100 nevű különleges osztálynak már megvan a jóváhagyott költségvetése, és hogy a budapesti székhelyű munkacsoportnak „román állampolgárok” is munkatársai.

Forrás: Magyarveszély! A Román Akadémia félreveri a harangokat

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: