//
most olvassa...
EU, Európai Bizottság, Európai Parlament, Közösségi/kisebbségi jogok, Külpolitika, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Parlament, Pártok, Politika, Régiók/autonómia

Vincze Loránt: a Martens Központot is tájékoztattuk a Minority SafePackről – maszol.ro

Az Európai Néppárt politikai alapítványának,a Martens Központnak kedd délutáni közgyűlésén ismertette a Minority SafePack kezdeményezést az erdélyi Kós Károly Akadémia nevében Vincze Loránt.

(maszol.ro/RMDSZ – archív)

A FUEN elnöke a Martens Központ és a tagszervezeteinek támogatását kérte az európai kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy az Európai Unió védje és támogassa az őshonos nemzeti kisebbségeket, a nyelvi és kulturális sokszínűséget.

A Martens Központ közgyűlésén tartott előadás kapcsán Vincze Loránt elmondta: a Kós Károly Akadémia tevékeny a Martens Központban, évente több közös projektet szervez, több európai tagszervezettel együttműködésben. Ezek közül a legnagyobb a hagyományos évi MIÉRT EU Tábor és MIÉRT Akadémia, számos kiadvány és képzés, amelyet a Martens Központ társszervezésében valósít meg.

Idén is folytatódik a Robert Schumann Intézettel (helyesen: Robert Schuman Intézet – E-RS) partnerségben szervezett regionális képzéssorozat, témája ezúttal a migráció hatása a társadalomra és a szervezetekre, valamint az önkormányzati vezetőket célzó politikai kommunikációs képzés. A Kós Károly Akadémia idén három országot felölelő projektben is részt vesz, a néppárti közpolitikák és civil részvétel iránt érdeklődő egyetemisták és fiatal oktatók cseréjét célozza Erdélyből, Portugáliából és Olaszországból.

A Minority SafePack európai polgári kezdeményezést idén áprilisban jegyezte be az Európai Bizottság. A kezdeményezéshez szükséges egymillió aláírás összegyűjtése hivatalosan a FUEN május 17-21. között Kolozsváron megszervezett kongresszusán indul el, amelynek az RMDSZ a házigazdája.

Forrás: Vincze Loránt: a Martens Központot is tájékoztattuk a Minority SafePackről

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: