//
most olvassa...
EU, Európai Parlament, Gazdaság, Kárpát-medencei körkép, Környezetvédelem, Külpolitika, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Politika, Verespatak/cián

Újfent a ciántechnológia betiltására szólít az Európai Parlament – Krónika Online/MTI

Az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülése támogatta a bányászati hulladék irányelv tagállami végrehajtásáról szóló jelentést, amelyben az EP képviselői a cianidos bányászat uniós betiltására szólították fel az Európai Bizottságot – közölte az uniós parlament sajtószolgálata csütörtökön.

(kronika.ro)

A tájékoztatás szerint az EP-képviselők 566 igen, 8 nem és 20 tartózkodó szavazattal támogatták Hölvényi György, a Fidesz-KDNP EP-képviselője, a bányászati hulladék irányelv tagállami végrehajtásáról szóló irányelv jelentéstevője ajánlásait a bányászati hulladékok európai szabályozásának javítására.

Hölvényi György, az MTI-hez eljutatott közleményében úgy vélekedett: a cianidos bányászatnak nincs helye Európában. Arra emlékeztetett, hogy az Európai Parlament – Áder János köztársasági elnök, akkor EP-képviselő kezdeményezésére – már 2010. május 5-i határozatában a cianidos bányászati technológiák uniós betiltására szólította fel az Európai Bizottságot.

A politikus hozzátette, az elfogadott végrehajtási jelentés azt igazolja, hogy az európai szabályozás nem képes megfelelő védelmet nyújtani a cianidos bányászat veszélyeivel szemben. Az európai bányászat egyre gyengébb minőségű és mélyebben fekvő erőforrások felé fordul, egyre több hulladékot, veszélyes méregtavat hagyva maga mögött. A jelentés az aggasztó trend megállítása érdekében az élvonalbeli fejlesztések gyakorlati alkalmazását sürgeti – közölte a képviselő.

Forrás: Újfent a ciántechnológia betiltására szólít az Európai Parlament – Krónika Online

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: