//
most olvassa...
Közösségi/kisebbségi jogok, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-román, Magyarokról, Politika, Régiók/autonómia

Nem fél az ellenőrzésektől az SZNT – Krónika

„A büntetések, az évente elrendelt ellenőrzések nem fognak letéríteni a demokratikus, törvényeknek teljes mértékben megfelelő útról, és a székelység autonómia igényéről sem mondunk le” – fogalmaz közleményében a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) sajtóosztálya azt követően, hogy az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal csalás elleni ügyosztálya az elmúlt hetekben ismét ellenőrizte a Siculitas Egyesületet és a vele együttműködő Sepsireform Egyesület pénzügyi ügyvitelét.

Izsák Balázs (kronika.ro)

Előbbinek a vezetője Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, az utóbbinak pedig Gazda Zoltán, a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke. A közlemény emlékeztet, Székelyföld határának kivilágítása után, amelynek mindkét egyesület szervezője volt 2015-ben, hasonló pénzügyi ellenőrzést végzett ugyanaz a hatósági szerv.

Akkor a Siculitas Egyesületet 10 000 lejes büntetéssel sújtották, amit az utólag a bíróság eltörölt.

A Siculitas Egyesület ellen lefolytatott első vizsgálat 2013. március 10., a székely szabadság napját követően zajlott, amikor az ellenőrző szerv a maros megyei pénzügyőrség volt. Sem akkor, sem most, az elmúlt hetekben nem találtak hibát a két egyesület ügyvitelében a pénzügyi vizsgálat alkalmával, amit a kibocsátott jegyzőkönyvek is tanúsítanak.

„Mindez arra enged következtetni, hogy Székelyföld autonómiájáért demokratikus, békés, mindvégig teljes nyíltsággal, a nyilvánosság előtt cselekvő igyekezetünk immár nem csupán politikai akadályokba ütközik, hanem hatósági úton is el kívánják lehetetleníteni” – zárja közleményét az SZNT.

Forrás: Nem fél az ellenőrzésektől az SZNT

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: