//
most olvassa...
egyházak, Emberi jogok, Közösségi/kisebbségi jogok, Magyar szervezetek, Parlament, Pártok, Politika, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

Elfogadta a képviselőház a család meghatározására vonatkozó alkotmánymódosítási javaslatot – maszol.ro/MTI

Megszavazta a képviselőház kedden azt az alkotmányt módosító javaslatot, amely „egy férfi és egy nő önkéntes elhatározással létrehozott házasságaként” határozza meg a családot, megakadályozva ezáltal, hogy Romániában törvényt hozzanak az azonos neműek házasságáról.

(maszol.ro)

Az alaptörvény módosítására (amely jelenleg „házastársakat” említ a család meghatározásánál) a Koalíció a családért elnevezésű, az ortodox egyházhoz közel álló civil szervezet tett javaslatot, amely – a többi keresztény egyház támogatásával – több mint hárommillió támogató aláírást gyűjtött össze polgári kezdeményezéséhez.

A képviselőház 232 vokssal 22 ellenében, 13 tartózkodás mellett fogadta el az alkotmánymódosító tervezetet, amelynek hatályba lépéséhez szenátusi megerősítés és érvényes népszavazás is szükséges.

A képviselőház honlapján megosztott elektronikus szavazási eredmény szerint 16 RMDSZ-es honatya vett részt az ülésen: 12-en megszavazták a módosító javaslatot, 2-en tartózkodtak, 2-en pedig ellene szavaztak.

Forrás: Elfogadta a képviselőház a család meghatározására vonatkozó alkotmánymódosítási javaslatot

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: