//
most olvassa...
Gazdaság, Idegenforgalom, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyarokról, Politika, Régiók/autonómia

Manchesterben is bemutatják a hét végén Székelyföld látnivalóit

Manchesterben és Budapesten is bemutatják be hét végén Székelyföld turisztikai látnivalóit. A manchesteri kiállítást a városban és környékén élő mintegy 30 ezer magyar szervezi.

(kronika.ro/Hargita Megye Tanácsa Sajtószolgálata)

Grüman Róbert, a Kovászna Megyei Tanács alelnöke az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy a megye küldöttségében a hivatalos személyek mellett kézművesek is részt vesznek, akik a helyi termékekből nyújtanak ízelítőt.

„Egy különleges turisztikai csomaggal veszünk részt ezen a fesztiválon, amelyben elsősorban azokat a kúriákat ajánljuk, amelyekben szállást kaphatnak a turisták.

Találkozunk angol utazási irodák képviselőivel, akiknek bemutatjuk Háromszék turisztikai ajánlatát, különös tekintettel Bikfalvára és Uzonra, ahol a legtöbb kúria van, amelyeket a Kovászna Megyei Tanács fel szeretne vetetni az UNESCO világörökségi listájára. Amúgy Uzon község polgármestere is a küldöttség tagja éppen úgy, mint több, festéssel, szövéssel, kézművességgel foglakozó népművész” – mondta az alelnök. Hozzátette, a fesztiválra Manchester központi terén kerül sor, ahol székely étkek mellett kürtöskalácsot is ajánlanak majd a látogatóknak. A küldöttséget a Háromszék Táncegyüttes is elkíséri, amely három előadást tart.

A szintén a hét végén tartandó budapesti Székely fesztiválon Maros, Hargita és Kovászna megye képviselői vesznek részt. A korábbi években a látogatók száma meghaladta a 30 ezret.

Forrás: Manchesterben is bemutatják a hét végén Székelyföld látnivalóit

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: