//
most olvassa...
Befektetések, Gazdaság, Korrupció/gyanús ügyek, Média, Politika

A Digi vezérigazgatója ellen is vizsgálatot indított a DNA – Krónika/MTI

A Romániában és Magyarországon távközlési szolgáltatásokat biztosító Digi csoport vezérigazgatója, Serghei Bulgac ellen is bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) – közölte szerdán a vádhatóság.

(kronika.ro)

Bulgacot – aki a csoport romániai leányvállalatának, az RCS és RDS-nek a vezérigazgatója is – megvesztegetéssel és pénzmosással gyanúsítják egy sportközvetítés televíziós jogainak megvásárlásával kapcsolatos ügyben.

A vállalat szerdán tett közzé erről hírt a bukaresti értéktőzsdén, ahol egy nappal korábban kezdődött el a kereskedés a Digi részvényeivel, miután a vállalat részvényeinek 25 százalékát tőzsdére vezették a tulajdonosok. A tőzsdei bevezetés során a befektetők körülbelül 900 millió lejt fizettek az újonnan kibocsátott részvényekért. A vállalat emlékeztetett: már a múlt héten lezárult elsődleges részvény-kibocsátási eljárás ideje alatt

értesítették a részvényeseket, hogy a vállalat több vezetője ellen vizsgálatot folytat a korrupcióellenes ügyészség.

Közöttük van Ioan Bendei, az RCS és RDS volt adminisztrátora, Alexandru Oprea, az RCS és RDS volt vezérigazgatója, valamint Mihai Dinei, a vállalat jogi ügyeit irányító személy.

A Digi leszögezte: már akkor előrevetítették annak a lehetőségét, hogy a jelenlegi vezérigazgató ellen is eljárás indulhat.

“Cégünk továbbra is együttműködik a hatóságokkal, és úgy véljük, hogy a volt és a jelenlegi vezetőség tagjai korrektül, törvényesen jártak el”

– olvasható a tőzsdén közzétett közleményben. Úgy vélik, hogy a bűnügyi vizsgálat nem fogja jelentős mértékben befolyásolni a vállalat tevékenységét.

A vádhatóság szerint az RCS és RDS 3,1 millió euróval vesztegette meg Dumitru Dragormirt, a Román Hivatásos Labdarúgó Liga volt elnökét, hogy előnyben részesítse a vállalatot sportközvetítési jogok megszerzésében.

Forrás: A Digi vezérigazgatója ellen is vizsgálatot indított a DNA

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: