//
most olvassa...
Cigányok/Romák, Emberi jogok, Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Politika

Ismét felmentették a roma gyerekek bántalmazásával vádolt rendőröket – ujszo.com/TASR

A Kassa II Járásbíróság ma ismét felmentette azt a tíz rendőrt, akik a vád szerint 2009 márciusában roma gyereket bántalmaztak egy kassai rendőrkapitányságon.

(ujszo.com)

A kilenc férfi és egy nő ellen a főügyészség emelt vádat hivatali jogkörrel való visszaélés ügyében, illetve négy esetben zsarolás ügyében is. A rendőröket 2015 februárjában egyszer már felmentették, de az ügyész fellebbezése után a kerületi bíróság semmissé nyilvánította az ítéletet.

A bírónő most azzal indokolta a döntést, hogy a bűntettet nem sikerült bizonyítani, bár arról, hogy mi történt a rendőrkapitányságon, videófelvétel is készült. A járásbíróság azonban ezt nem ismerte el mint bizonyítékot, arra hivatkozva, hogy azt nem a büntetőeljárási törvénykönyvvel összhangban szerezték meg és tették közzé, ezért nem szolgálhat biozonyítékul. Rámutatott továbbá a tanúvallomásokban felbukkanó ellentmondásokra is, amelynek alapján a tanúkat “nem tekinthetik szavahihetőnek”.

A Luník IX lakótelepről származó, 10-16 év közötti fiúkat 2009. március 21-én vitték be a rendőrök, mert a gyanú szerint megtámadtak és kiraboltak egy nyugdíjas asszonyt. A kiszivárgott videón, melyet a rendőrök készítettek mobiltelefonnal, az látható, hogy az egyenruhások különféle módokon alázzák meg a gyerekeket, megpofoztatják őket egymással, illetve meztelenre vetkőztetik őket. A vád szerint később vulgárisan szidalmazták, és meg is verték a kiskorúakat, illetve rendőrkutyákkal is fenyegették őket.

A mai tárgyaláson a vádlottak egyike sem jelent meg. A sértett hat fiú közül csak egy jelent meg, őt a börtönből engedték ki a tárgyalásra, ahol lopás miatt tartják fogva.

Az ügyész bejelentette: ismét fellebbezni fog az ítélet ellen.

Forrás: Ismét felmentették a roma gyerekek bántalmazásával vádolt rendőröket | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: