//
most olvassa...
EU, Kárpát-medencei körkép, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyar-román, Magyarokról, Művelődés, Parlament, Politika, Régiók/autonómia, Romániai Magyar Demokrata Szövetség - RMDSZ

Bihari intézmények támogatják, hogy Debrecen legyen Európa kulturális fővárosa – Főtér/Agerpres

A megyei önkormányzat által működtetett művelődési intézmények szálltak be a projektbe.

(foter.ro)

Hét, a Bihar megyei önkormányzat hatáskörébe tartozó kulturális intézmény lépett partneri kapcsolatra a hasonló rendeltetésű debreceni intézményekkel, hogy támogassák Debrecent a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címért folyó versenyben.

A Nagyvárad-Debrecen. Kulturális hidak című, határon átívelő projektben részt vevő partnerek közt két múzeum, színházak, filharmóniák, könyvtárak, bábszínházak, kulturális központok és hivatásos táncegyüttesek vesznek részt. Az összesen 14 intézmény képviselői vasárnap, a Szigligeti Színházban szervezett ünnepség keretében írták alá az együttműködési megállapodást.

Az eseményen részt vett többek közt Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke, Papp László, Debrecen polgármestere és Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakciójának vezetője is.

Pásztor Sándor az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott: az intézmények között már 25-30 éve működik a kapcsolat, ezzel a gesztussal pedig bebizonyítják támogatásukat, hivatalos keretek közé emelik az együttműködést.

A felek megállapodtak abban, hogy évente legalább egy programot valósítanak meg a partnerintézmény székhelyén, ezen kívül pedig információcserét tartanak fenn, közös konferenciákat, továbbképzéseket, szakmai tájékoztató rendezvényeket szerveznek. A partnerség fő mozgatórugója a Debrecen, Európa kulturális fővárosa 2023 projekt támogatása.

Forrás: Bihari intézmények támogatják, hogy Debrecen legyen Európa kulturális fővárosa

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: