//
most olvassa...
EU, Európai Bizottság, Európai Parlament, Felsőoktatás, Kárpát-medencei körkép, Külpolitika, Kormányzás, Magyar szervezetek, Magyarokról, Oktatás és tudomány, Politika

Ki a hetes? A magyar kormány – ujszo.com

Lehet felháborodni és lehet tapsolni, lehet gyűlölködni és örök ellenséget keresni, lehet megalázottnak érezni magunkat és lehet dacosnak lenni amiatt, hogy az Európai Parlament javasolta az uniós alapszerződés hetedik cikkelye alapján való eljárás indítását Magyarország ellen.

(ujszo.com)

Ha elég iróniával nézünk rá, azt mondhatnánk, Magyarország jobban teljesít, hiszen azért Lengyelországnak nagyobb esélye volt rá, hogy az EU történetében először egy országtól megvonják a szavazati jogát. De Magyarország beelőzött.

Nézzük a tényeket. Az EP azért hozott ilyen döntést, mert a képviselők szerint Magyarországon sérülnek az uniós alap- és szabadságjogok, leginkább a CEU ellehetetlenítését célzó törvény és a civilek elleni intézkedéscsomag miatt. És a lényeg itt van. Nem a magyar nép és a magyarok ellen született az uniós határozat, hanem éppen értük, és azok ellen, akik ilyen törvényeket indítványoznak és hoznak. Jóérzésű, egyszerű ember ilyen törvényeket nem hoz, nem indítványoz. A hetes cikkely beindításának kérése a magyar kormánynak és a magyar parlamenti többségnek szól. A kormány szavazati jogának megvonásáról szól. Ezért amikor egy hazug propagandagépezet azt próbálja elhitetni a választóval, hogy már megint a magyarokat bántják, az nem más, mint az ember tudatos hülyének nézése – hatalomféltésből. Az új ellenségek megkeresése, megtalálása és minden áron való ellehetetlenítése hatalmi eszköz, amelyet a gátlásos demokráciákban művelnek a demokratikus berendezkedés alkotóelemeivel szemben.

Összefoglalva: a csúnyának kikiáltott Brüsszelnek a magyar kormány egyes intézkedéseivel van baja, nem a magyar néppel és Magyarországgal. Plasztikusan fogalmazva: nem óriásplakátozza ki az uniós országokban, hogy Állítsuk meg Budapestet!, de jogi eszközökkel megpróbálja. És ugyanezt tenné Vilniusszal, Rómával vagy Koppenhágával is, ha úgy viselkednének az ottani kormányok, mint a választásokra készülő, a hatalmát foggal-körömmel védő magyar kormány. És az az intézkedés sem a litvánok, az olaszok vagy a dánok ellen irányulna.

És még egyet sorosozzunk a végére. Az az ember manapság az egyik legboldogabb ember lehet. Tennie sem kell azért, hogy az egyik legismertebb játékos legyen a világon. A műparanoia nagymesterei olyan világhatalmi tényezőt gyártottak belőle, amilyenről sok politikus csak álmodni mer. Pedig messze nincs olyan hatalma és befolyása, mint amilyet a tehetetlenség és a hatalomféltés spin doctorai neki tulajdonítanak, s amit a lakájmédia kritikátlanul ordibál. Nagy, de nem óriási. Egy ember, aki hisz a nyílt társadalomban és a szabad demokráciában. Valami olyasmiben, mint az Európai Unió. Amelynek mi is szerves részei vagyunk.

Forrás: Ki a hetes? A magyar kormány | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: