//
most olvassa...
Gazdaság, Kormányzás, Pártok, Politika, Régiók/autonómia

A kormányfő lándzsát tört a decentralizáció mellett – maszol.ro/Agerpres

A decentralizáció egy olyan terv, amely működhet és működnie kell, nyilatkozta kedden Sorin Grindeanu miniszterelnök, majd hozzátette, a megoldásokat nem kell más problémákkal együtt elásni.

(maszol.ro/gov.ro)

„Az alkotmánybíróság elutasította egyszer a decentralizáció tervezetét, azonban azóta sok év eltelt és nem történt semmi. (…) Nem áll szándékunkban így hagyni a dolgokat. A megoldásokat nem kell más problémákkal együtt elásni. A decentralizáció egy olyan terv, amely működhet és működnie kell” – nyilatkozta Grindeanu a megyei tanácsok egyesületének országos gyűlésén.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a kormány már elfogadta a decentralizáció általános stratégiáját. „Hisszük, hogy jobban fognak haladni a dolgok, ha közelebb viszünk bizonyos intézményeket a lakosokhoz és néhány központil hatáskört átruházunk és csak a felügyeleti és az ellenőrző mechanizmusokat hagyjuk meg itt. Emellett ez egy megoldást jelentene számos olyan elhanyagolt épület megmentésére, amelyeket átadhatnánk a helyi önkormányzatoknak, gondolok itt diáktáborokra vagy sportbázisokra” – mondta Grindeanu.

A miniszterelnök ismét hangsúlyozta, hogy a kormányprogramban vállaltakat be is fogják tartani. „Hiszem, hogy együtt megvalósíthatjuk ezek a dolgokat, mert olyan embereket látok a teremben, akik pont úgy megértik Romániát, mint én, vagy Shhaideh, Plumb vagy Vasilescu asszony, hogy a kormányból említsek példákat. (…) A helyi önkormányzatoknak kell meghozniuk a legtöbb döntést a közösségek igényeire vonatkozóan, ezekhez pedig pénz kell, ezért kell decentralizálni azokat a mozgatóerőket, amelyek bevételt generálnak a helyi önkormányzatok számára” – mondta Grindeanu.

Forrás: A kormányfő lándzsát tört a decentralizáció mellett

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: