//
most olvassa...
Befektetések, Délvidék/Horvátország-Szerbia-Szlovénia, Felvidék/Szlovákia, Gazdaság, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Kárpátalja/Ukrajna, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról

Kolozsvári és budapesti vállalkozói irodákat hoz létre a MIÉRT és az IKSZ – maszol.ro

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) május 24-26. között Kolozsváron szervezi meg a Vállalkozz rá! konferencia második kiadását a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) szakmai partnerségével.

(maszol.ro)

Az esemény első állomása tavaly novemberben, Budapesten zajlott. A találkozó elsődleges célja, hogy elősegítse az üzleti kapcsolatot kialakítását magyarországi és erdélyi fiatal vállalkozók között.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke köszöntőbeszédében elmondta, a Magyar Ifjúsági Értekezlet  az elmúlt két évben hangsúlyosan foglalkozott a fiatal vállalkozók támogatásával, több alkalommal szerveztek számukra konferenciákat, megmutatták nekik a lehetőségeiket, szorgalmazták üzleti kapcsolatok kialakítását közöttük.”Azonban egy politikai ifjúsági szervezetnek az ifjúságpolitika terén rengeteg témával kell foglalkoznia. Pontosan ezért fontos, hogy létrehozzunk egy külön platformot a fiatal vállalkozók számára. Ezért kezdeményezzünk a fiatal vállalkozók tanácsának létrehozását, amely csak a fiatal vállalkozók problémáival fog majd foglalkozni és elősegíti az együttműködést köztük.”

Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke a találkozó csütörtöki megnyitóján elmondta, a fiatal vállalkozóknak felelősségük van abban, hogy példát kell mutatniuk, a közgondolkodást alakítani, megtalálni a fiatal tehetségeket és értéket teremteni. A politikai ifjúsági szervezetek pedig megpróbálnak a fiatal vállalkozók hangjai lenni a döntéshozók felé, hogy a bürokrácia csökkentésével és folyamatos javaslatokkal segítsek a kedvező vállalkozói környezet létrehozását.

Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke kiemelte, hogy a generációnk előtt álló kérdésekre a hálózatosodás és az együttműködés tudja megadni a válaszokat. A fiatal vállalkozók pedig tudják, hogy az üzlet nem ismer határokat, ezért is olyan fontos minden fórum ami ennek teret ad.

A megnyitón elhangzott, a fiatal vállalkozók tanácsa kérni fogja Magyarország Kormányát, hogy a határon túli gazdaságfejlesztési csomagokban legyen dedikált keret a 35 év alatti vállalkozókra, valamint hogy a sikeres koordináció és kapcsolattartás érdekében irodát nyitnak Budapesten, ami a tervek szerint programokkal, pályázati lehetőségekkel, képzésekkel és online kommunikációs rendszerrel fogja segíteni a kárpát-medencei fiatalokat.

Forrás: Kolozsvári és budapesti vállalkozói irodákat hoz létre a MIÉRT és az IKSZ

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

%d blogger ezt kedveli: