//
most olvassa...
Emberi jogok, EU, Európai Bizottság, Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, NATO/fegyveres ügyek, Pártok, Politika

Az ĽSNS-es zöld trikók alatt horogkeresztes tetoválások bújnak meg – ujszo.com

Hát betiltották nekünk Kotlebáékat. Azaz, a Főügyészség javasolta a Legfelsőbb Bíróságnak a párt feloszlatását. Ennek ellenére pozitív kezdeményezésről van szó, még ha későn jön is, csakúgy, mint az állam többi beavatkozása Kotlebáék ellen.

Kotleba és “csapata” (ujszo.com – Jozef Jakubčo)

Elvégre Kotlebának már van hasonló tapasztalata, amikor feloszlatták a nyilvánvalóan szélsőséges Szlovák Testvériség (Slovenská Pospolitosť) nevű pártját.

Akkor Kotleba egy új, sokkal sikeresebb stratégiát választott: sikerült meggyőznie a nyilvánosságot arról, hogy a Mi Szlovákiánk Néppárt csak egy következetesen ellenzéki, radikálisan rendszerellenes párt, amelynek egy napon sikerül megbirkóznia a korrupcióval, az oligarchákkal és az igazságtalansággal. Ahogy a választások eredménye, s az azóta is enyhén növekvő pártpreferenciák mutatják, a dolog működött. Sok választó nem vette észre, hogy az ĽSNS-es zöld trikók alatt horogkeresztes tetoválások bújnak meg, bár a szélsőséges párt politikusainak ideológiai háttere olyan tisztán körvonalazódik, mint az edzőtermekben kigyúrt párttagok izomzata.

Ám amint az lenni szokott, egy szélsőséges pártnak, amelynek fő célja, hogy megfélemlítse a nyilvánosságot, és hatást gyakoroljon rá, ez még jól is jöhet. Kotlebáék a parlamentben eltöltött év után nyilvánvalóvá tették, hogy a korrupció nem érdekli őket, s amikor szükség volt rá, szavazataikkal még meg is segítették a kormányt. Két képviselőjük ellen azonban szélsőséges eszmék terjesztése miatt folyik nyomozás. S egyebek mellett az 1488 eurós csekkükkel (az 1488 egy kultikus szám a náci ideológiában) és egyéb provokációkkal hívták fel magukra a figyelmet. Ne essünk tévedésbe, az ĽSNS nem olyan párt, mint a Jobbik vagy a Le Pen-féle Nemzeti Front. Kotleba formációja még ennél is néhány szinttel lejjebb van, olyan mélységekben, ahol a civilizált világban már nincsenek politikai pártok, csak félkatonai alakulatok. S akkor még nem is beszéltünk a nyíltan NATO- és EU-ellenes csoportosulás rejtélyes orosz kapcsolatairól. Számolni kell tehát azzal, hogy ha az ĽSNS-t feloszlatják, és Kotlebáék előjönnek egy új párttal, amely látszólag mérsékeltebb lehet, ezt a veszélyes geopolitikai programot mintegy alapszoftverként viszik tovább.

A szerző a Sme publicistája

Forrás: Az ĽSNS-es zöld trikók alatt horogkeresztes tetoválások bújnak meg | ujszo.com

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: