//
most olvassa...
Gazdaság, Infrastruktúra, Kormányzás, Moldova Köztársaság, Politika, Régiók/autonómia, Román-román

Egymillió aláírás a Marosvásárhely és Iași közötti autópályáért – Krónika

Mihai Chirica, Iaşi polgármestere pénteken bejelentette, több politikai párt helyi vezetőjével egyeztetett, hogy aláírásgyűjtésbe kezdjenek a Marosvásárhely–Iaşi–Ungheni autópálya megépítésének érdekében.

Régi terv, hogy sztráda kösse össze Románia történelmi régióit (kronika.ro)

„Gyűjtsünk össze egymillió aláírást az északkeleti régióban, és figyelem: Maros megyében is, hogy leadhassunk egy törvénytervezetet, amely által elsőbbséget élvezhetne a kormánynál az autópálya építése. Ezt nem kell sértésnek venniük, csak egyszerűen szeretném, ha megmutatnánk, hogy az autópályára, amit bárhogy elnevezhetnénk, szükségünk van annak érdekében, hogy fejleszthessük a régiót és Moldvának figyelemre van szüksége” – nyilatkozta Chirica.

Iaşi szociáldemokrata polgármestere szerint nem lehet gazdaságilag felfejleszteni az ország északkeleti részét, amíg nincs autópálya.

„Érdekes dolog megfigyelni, és ebben van logika, hogy ott található a legtöbb ipari park, ahol a környéken autópályák futnak vagy legalább fontosabb útvonalak” – idézte a polgármestert az Agerpres hírügynökség.

Chirica szerint márt több tízezer aláírást gyűjtöttek össze egy másik petícióhoz, amelyben azt kérik a kormánytól, hogy körgyűrűt és sportbázist építsenek.

Jelenleg Moldvát a 15B és 15-ös jelzésű országút, valamint a 15-12C-13B országutak kötik össze Erdéllyel, ezek az útszakaszok pedig nagyon leterheltek. Ilyen szempontból a Marosvásárhely-Iaşi-Ungheni autópálya nagyon jó alternatíva lehetne az országon áthaladó nemzetközi forgalom számára.

Forrás: Egymillió aláírás a Marosvásárhely és Iași közötti autópályáért

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: