//
most olvassa...
Felvidék/Szlovákia, Kárpát-medence, Kárpát-medencei körkép, Magyar pártok, Magyar szervezetek, Magyar-magyar, Magyarokról, Választások

Nem kér a Híd Berényi jelöléséből – ujszo.com

Várhatóan nem lesz megegyezés a megyeelnökjelölt személyében sem Nagyszombat megyében a Híd és az MKP között. Menyhárték a korábbi megyeelnökjelöltet indítanák, ám a Híd számára nem fogadható el Berényi József személye.

(ujszo.com – Somogyi Tibor)

Lapunk információi szerint múlt szerdán tárgyaltak egymással a Híd és az MKP dunaszerdahelyi járási szervezeteinek vezetői. „Tájékoztattak bennünket arról, hogy ők mindenképpen teljes listát állítanak, vagyis nyolc jelöltet indítanak a megyei képviselői helyekért – mondta lapunknak Érsek Árpád, a Híd dunaszerdehelyi járási szervezetének elnöke. – Akkor még azt mondták, hogy a megyeelnökjelölt személyéről tárgyalhatunk, találhatunk egy mindkét fél számára elfogadható jelöltet.” A Híd már korábban jelezte, hogy Berényi számukra elfogadhatatlan. Az MKP járási szervezete végül pénteken Berényit jelölte a megyeelnöki posztra, a Híd ezért nem lát esélyt a további tárgyalásokra.

Fenes Iván (MKP) szerint a járási konferencia valóban Berényi Józsefet jelölte a megyeelnöki posztra. „A helyi szervezetek két jelöltet javasoltak, Berényi Józsefet és Menyhárt Józsefet, de a pártelnök a konferencián kijelentette, hogy nem akar indulni, és Berényi indulását támogatja” – mondta lapunknak az MKP járási elnöke. Fenes még egy halvány esélyt lát arra, hogy esetleg megegyezhet a két párt. „A jelölteket az országos elnökség véglegesíti, így esetleg még születhet változás, de ennek kicsi az esélye” – magyarázta Fenes. Berényi 2013-ban bejutott a megyeelnök-választás 2. fordulójába, ott a voksok 39,7%-val kikapott Tibor Mikuštól – azóta az ő helyettese a megye vezetőségében.

A megyei választásokra a Híd is teljes listával készül a Dunaszerdahelyi járásban, a megyeelnökjelöltjük személyéről várhatóan ma tárgyal a párt elnöksége. (lpj)

Forrás: Nem kér a Híd Berényi jelöléséből | ujszo.com

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: