//
most olvassa...
Közösségi/kisebbségi jogok, Kormányzás, Magyar-román, Magyarokról, Politika, Régiók/autonómia

A nép ügyvédje korábban elmarasztalta a „székelyízlelő” fogyasztóvédőt – Krónika

Az RMDSZ háromszéki területi szervezete még nem kapta kézhez az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) döntését, miszerint nem tekinthető diszkriminatívnak, hogy Mircea Diacon, a Kovászna megyei fogyasztóvédelmi hivatal vezetője bírságot rótt ki a „székely ízek” termékmegjelölés miatt. Közben kiderült, a nép ügyvédje elmarasztalta a helyi termelőkkel gúnyolódó főfogyasztóvédőt.

Tamás Sándor (kronika.ro/Kocsis B. János – archív)

Erre Tamás Sándor, a szövetség megyei elnöke hívta fel a figyelmet keddi sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a nép ügyvédje már tavaly novemberben levelet küldött, amelyben felszólították a fogyasztóvédelmi hivatal országos vezetőit, hogy

a felügyelők a nyilatkozataikban fogalmazzanak úgy, hogy ne sértsék a vállalkozók, magánszemélyek méltóságát, inkább támogassák a sokszínűséget.

A fogyasztóvédelmi hivatal válaszlevélben biztosította az ombudsmant, hogy ajánlásait figyelembe veszi – tette hozzá Tamás Sándor. A háromszéki politikus ugyanakkor kifejtette, a felemás romániai állapotokat igazolja az a tény is, hogy bár Mircea Diacon korábban alkalmatlannak bizonyult köztisztség betöltésére – a rendőrségtől és a polgárőrségtől is kirúgták –, kapcsolatain keresztül

mégis sikerült elérnie, hogy a fogyasztóvédelmi hivatal élére kerüljön, ahol „mint egy páva, díszeleg”.

A Háromszék napilap egyébként az elmúlt év elején cikkezett arról, hogy a Vrancea megyei születésű Diacon a kilencvenes évek elején a Kovászna megyei rendőrségen dolgozott, a fogda felügyeletét bízták rá, ám 1992-ben egy fogva tartott nő feljelentette nemi erőszakért, és eltávolították a rendőrségtől.

Diacon két évvel később a polgárőrséghez szegődött, de négy év után onnan is kirúgták, fegyelmi eljárással bontották fel a munkaszerződését, mert több ízben ittasan kötekedett kollégáival. Később Spanyolországban is dolgozott, a közösségi oldalon posztolt fényképei alapján jó barátja a „hivatásos feljelentő” Dan Tanasă.

Forrás: A nép ügyvédje korábban elmarasztalta a „székelyízlelő” fogyasztóvédőt

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: