//
most olvassa...
Bérek/munkaügy, Gazdaság, Kormányzás, Politika

Japánsztrájkba léptek a Szatmár megyei prefektúra dolgozói – Krónika

Japánsztrájkba kezdtek szerdán a Szatmár megyei prefektusi hivatal alkalmazottai, tiltakozásképpen a kormány, a parlament és a belügyminisztérium bérpolitikája ellen.

(kronika.ro)

A prefektúra alkalmazottai megjelentek munkahelyükön és ellátják feladataikat, de közben fehér szalagot viselnek karjukon, írta az Agerpres. A japánsztrájk résztvevői azért elégedetlenek, mert

szerintük diszkriminatív a kormány bérpolitikája, a prefektusi alkalmazottaknak és köztisztviselőknek ugyanis körülbelül 50%-kal kisebb a fizetésük, mint a megyei tanácsok vagy polgármesteri hivatalok alkalmazottainak.

Az intézmény dolgozói közleményükben emlékeztetnek, hogy a képviselőház május 16-án elutasította azt a módosító javaslatot, amely lehetővé tette volna a prefektúrai alkalmazottak bruttó bérének növekedését, miközben más közhivatalok alkalmazottainak béremelését jóváhagyta.

A tiltakozók hozzáteszik, fizetésük növelése szerintük nem terhelte volna le az államkasszát, hiszen a prefektúrák sokkal kevesebb alkalmazottat foglalkoztatnak, mint például a megyei tanácsok vagy a polgármesteri hivatalok.

Forrás: Japánsztrájkba léptek a Szatmár megyei prefektúra dolgozói

Ha nem akar lemaradni friss bejegyzéseinkről, csatlakozzon Facebook-közösségünkhöz.

Ha szeretne hozzájárulni szolgáltatásunk fenntartásához, keresse fel tájékoztató oldalunkat.

Szerkesztési elveinkről bővebben itt talál tájékoztatást.

Reklámok

Interakció

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Főtámogatók

KEDVENCEINK

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: